DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonds aicina uz tikšanos par tiešraižu aizkulisēm

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Dabas fonds (LDF) šajā pavasarī atklāja 10. tiešraižu sezonu, kuru ievadīja negaidīti spraigi notikumi Durbes jūras ērgļu ligzdā, pievērsdami visas Latvijas un arī pasaules uzmanību. Tāpēc 7. maijā plkst. 16.00 aicinām uz tiešsaistes sarunu ar Jāni Ķuzi, LDF tiešraižu projekta vadītāju un ornitologu.

Kā notikumus Durbes ligzdā vērtē ērgļu pētnieki, ko jaunu tie ir atklājuši, kāda ir putnu tiešraižu vēsture, darbības principi, tehnoloģiskais nodrošinājums – par to visu 7. maijā 16.00! Lai piedalītos sarunā ar Jāni Ķuzi, aicinām reģistrēties šeit: http://bit.ly/tiksanas_par_tiesraizu_projektu.

Tiešsaistes sarunu varēs skatīties Latvijas Dabas fonda (@dabasfonds) “Facebook” profilā, kā arī “Zoom” platformā. Sarunas dalībniekiem būs iespēja uzdot Jānim Ķuzem jautājumus gan par aktualitātēm ligzdās, gan tiešraižu aizkulisēm.

Jau kopš 2011. gada LDF aicina cilvēkus visā pasaulē ieskatīties dabas norisēs tuvplānā. Tiešraidēs vērojamas aizsargājamo putnu ligzdas, bet pēdējos gados – arī zemūdens pasaule. Šajā sezonā LDF nodrošina iespēju sekot līdzi notikumiem astoņās jau pazīstamās ligzdās – turpinās tiešraides no jūras ērgļu ligzdām Durbē un Slīterē, melno stārķu ligzdas Siguldā, zivjērgļu un melno kliju ligzdām Kurzemē, vistu vanagu ligzdām Rīgā, kā arī divām mazo ērgļu ligzdām Zemgalē. Tāpat turpinās tiešraide no Līgatnes upes pie zivju ceļa, savukārt kopš 2021. gada 6. aprīļa sadarbībā ar AS “Sadales tīkls” LDF nodrošina arī tiešraidi no balto stārķu ligzdas.

Putnu tiešraides ļauj iepazīt dabas procesus un to dažādās šķautnes – arī tās, kas saistītas ar neveiksmīgu ligzdošanu, starpsugu un iekšsugu konfliktiem, kā arī ar putnu bojāeju.

Tiešraižu projekts pastāv, pateicoties skatītāju ziedojumiem, brīvprātīgajam darbam un atsevišķu uzņēmumu atbalstam. Tāpat liela nozīme ir uzticamajiem skatītājiem un tiešraižu foruma dalībniekiem, kuri nenogurstoši fiksē vērojumus ligzdās, apkopojot pētniekiem noderīgu informāciju.

Tiešraides var skatīties:

Ziedot tiešraižu projekta nodrošināšanai iespējams Latvijas Dabas fonda mājaslapā, kā arī ar “Mobilly” starpniecību. Savukārt uzzināt par jaunākajiem notikumiem ligzdās vai ziņot par tiem iespējams portāla “Dabasdati.lv” forumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI