DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes iestādēs otro vakcīnas devu saņēmuši vairāk nekā puse iemītnieku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ noslēgsies otrā vakcinācija Rīgas pilsētas pašvaldības ilgstošas sociālās aprūpes centros. Pirmais vakcinācijas posms sākās 11. februārī, kad vakcinējās gan klienti, gan darbinieki, kuri bija izteikuši vēlmi un kuriem vakcinācija nebija kontrindicēta nesen pārslimota COVID-19 dēļ.

Sociālās aprūpes centrā "Gaiļezers" uz šo brīdi no 354 klientiem otro vakcīnas devu saņēmuši 86 klienti. ‘Sajā reizē savu pirmo poti izvēlējās saņemt vēl 19 iemītnieki

Sociālās aprūpes centrā “Stella maris” šobrīd ir 97 klienti, no tiem ar otro devas poti savakcinēti 72 klienti un pēc sarunām ar ģimenes ārstu pret Covid-19 izlēma potēties vēl 15 klienti. Kā atzīmēja “Stella maris” direktore Ilze Andersone, tad vakcinēti šobrīd ir 90 % visu klientu, kas ir plats solis ceļā uz normālu dzīvi pansionātā.

Sociālās aprūpes centrā “Mežciems” no 193 klientiem otro vakcīnas poti saņēma 160 iemītnieki, un viņu vidū arī vecākā sociālā centra iemītniece, kura šogad nosvinēja 103 gadu jubileju.

No visiem sociālo aprūpes centru iemītniekiem pirmo un otro vakcīnas devu saņēmuši  55%, kas ir labs signāls un piemērs citiem senioriem.

Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrā (kas sniedz īslaicīgu vai ilgstošu aprūpi institūcijā bērniem) no 215 darbiniekiem otro vakcīnas devu uz vietas darba vietā saņēma 92 darbinieki. Taču jāpiebilst, ka darbinieki vakcinējas arī ārpus darba vietas, līdz ar to aktivitāte centrā ir lielāka.

Jāatzīmē, ka galvaspilsētas sociālās nozares vakcinācijas procesu koordinē Rīgas domes Labklājības departaments, tā speciālisti regulāri piedalās Veselības ministrijas Vakcinācijas grupas sanāksmēs, kurās tiek pārrunāti arī Rīgai aktuālie jautājumi.

Operatīvi komunicējot ar pakalpojumu sniedzējiem, tiek izstrādāts  vakcinācijas algoritms grūti sasniedzamām klientu grupām, piemēram, cilvēkiem bez pajumtes, kurus vakcinēs tuvākajās nedēļās ar "Johnson&Johnson"  ražoto vakcīnu, kurai ir nepieciešama tikai viena vakcīnas deva.

Rīgas domes Labklājības departaments aicina rīdziniekus pieteikties vakcinācijai, jo tikai kopīgiem spēkiem, domājot, darot un rūpējoties citam par citu, mēs varēsim ierobežot un uzveikt Covid-19 vīrusa izplatību.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI