DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: ES un ASV cieša sadarbība ir vienīgais ceļš ilgtspējīgai pasaules attīstībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienību un ASV vieno kopīgas demokrātiskās vērtības un tās ir tuvākie sabiedrotie pasaules attīstībai būtiskos jautājumos un globālo izaicinājumu pārvarēšanā, vakar vieslekcijā Stenfordas Universitātē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības prasības, tā norisinājās attālinātā režīmā.

“Ja mēs vēlamies nodrošināt ilgtspējīgu pasaules attīstību, Eiropas Savienībai un ASV ir cieši jāsadarbojas – kā lielām ekonomikām, kuras vieno kopīgas vērtības: brīvība, demokrātija un likuma vara. Šodienas pasaulē neviens vairs nevar stāties pretī globāliem izaicinājumiem viens pats. Mums ir jāsadarbojas un mēs, Eiropas Savienība un ASV, esam dabiski sabiedrotie,” uzsvēra K. Kariņš.

Vieslekcijā Ministru prezidents caur savas dzimtas stāstu iepazīstināja auditoriju ar Latvijas vēsturi kopš tās valstiskās izveidošanas pēc 1. pasaules kara, okupācijas laiku pēc 2. pasaules kara un valstiskās neatkarības atgūšanu.

Vieslekcijas laikā K. Kariņš pievērsās būtiskākajiem izaicinājumiem, kuru pārvarēšanai ir nepieciešama daudz ciešāka ES un ASV sadarbība – klimata pārmaiņas, vienota starptautiskā tehnoloģiju regulējuma izveidošana, brīvas starptautiskās tirdzniecības nodrošināšana, starptautiskā drošība un cīņa par demokrātiskās pasaules vērtību saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Jautājumu un atbilžu sesijā Ministru prezidents skaidroja Latvijas pieredzi cīņā ar Covid-19 pandēmiju, cīņu pret dezinformāciju, reģionālo drošības situāciju un enerģētikas politikas izaicinājumus.

Vieslekciju attālinātā režīma formātā apmeklēja vairāk nekā 360 klausītāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI