DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jomas ielā Jūrmalā – valsts svētkiem veltīta brīvdabas fotoekspozīcija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Artis Veigurs

Valsts svētku laikā līdz 4. maijam Jūrmalā, Jomas ielā, apskatāma Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīta brīvdabas fotoekspozīcija “Tev mūžam dzīvot, Latvija!”, kas vēsta par nozīmīgiem vēstures notikumiem un valsts svētkiem Jūrmalā.

Aptuveni simt fotogrāfijas, kas izvietotas uz lielformāta plaknēm Jomas ielā, posmā no Smilšu ielas līdz Pilsoņu ielai, vēstī par valstiski nozīmīgiem notikumiem Jūrmalā dažādos laikos. Fotogrāfijās no Jūrmalas pilsētas muzeja un Jūrmalas pilsētas domes arhīva atspoguļoti mirkļi no 20. gadsimta 30. gadiem līdz pat mūsu dienām.

Vēsturiskajās fotogrāfijās iemūžināta pontontilta pār Lielupi atklāšana, Rīgas Jūrmalas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības orķestris, mazpulku gājiens Dubultos, Latvijas Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa sagaidīšana pie Dubultu dzelzceļa stacijas 1934. gadā un citi notikumi. 80. gadu fotogrāfijās redzami nozīmīgi Atmodas laika notikumi, savukārt mūsdienas atspoguļojas Jūrmalas tradīcijās – norises brīvības cīnītāju piemiņas vietās, Lāčplēša dienas lāpu gājiens, Latvijas 100. dzimšanas diena – valsts karoga pacelšana Jūrmalā, 18. novembra svētku koncerts, Gaismas ceļš un cilvēki, ar kuriem Jūrmala lepojas.

Fotoekspozīcijā iekļauti materiāli un fotogrāfijas no Jūrmalas pilsētas muzeja un Jūrmalas pilsētas domes arhīva, fotogrāfiju autori: J. Dzirneklis, I. Krūmiņš, O. Martinsons, E. Spuris, I. Ķezbers, A. Veigurs.

Jūrmalas pašvaldība aicina būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI