DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas kultūras vēstnieki pulcēsies iedvesmas forumā “(Ne)iespējāmā misija”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 21. maijā Latvijas kultūras vēstnieki pulcēsies forumā “(Ne)iespējamā misija. Kultūra ierobežotas saskarsmes apstākļos: pieredze un risinājumi”, ko organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar domnīcu “Culturelab”. Forums norisināsies tiešsaistē, platformā “Zoom”.

Piektdien, 21. maijā, plkst. 10.00 forumu atklās Latvijas Republikas kultūras ministrs Nauris Puntulis. Par kultūras vēstnieku programmas aktualitātēm informēs biedrības “Sadarbības platforma” valdes priekšsēdētāja Lauma Celma.

Par to, kā veidot iesaistošu dialogu ar savu auditoriju, kad klātienes tikšanās nav iespējama, pasākumā vēstīs Siguldas novada kultūras centra “Siguldas devons” vadītāja Jolanta Borīte. Ieraudzīt jaunas satikšanās vietas un baudīt neparastu kultūras pieredzi aicinās aģentūras “Skudras Metropole” vadītāja Gundega Skudriņa. Savukārt par drosmi radīt un piedzīvot brīnumu pat vissmagākajā krīzē un bezizejā stāstīs iluzionisma  teātra “Mystero” radītāja Dace Pecolli. Kultūras un mākslas telpas “Hanzas Perons” vadītāja Ieva Irbina klausītājus vedinās atgriezties pie pamatjautājuma “kas ir kultūras un kultūras organizāciju misija?”. Vienlaikus forums visiem tā dalībniekiem ļaus piedzīvot tik nepieciešamo savstarpējās saskarsmes un sarunas mirkli un iespēju dalīties savos pieredzes stāstos.

Tikšanās izskaņā dalībniekus uzrunās Latvijas kultūras vēstnieku kustības aizsācēja, Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde.

Kultūras vēstnieki (esošie un tie, kas par tādiem vēlas kļūt nākotnē) aicināti elektronisi reģistrēties forumam līdz šī gada 17.maijam: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScroom96b3w51Ml0mtngcpU7_nba-1hzBBSvYMLFUySus17Sg/viewform

PROGRAMMA

Kultūras ministrijas atbalstītās profesionālās pilnveides programmas “Latvijas kultūras vēstnieki” paspārnē astoņu gadu laikā izaugsi teju pustūkstoti liela kultūras nozares darbinieku kopiena, kas turpina būt radošuma un jauninājumu celmlauži katrs savā organizācijā un kultūras līderi savā pagastā, pilsētā vai novadā.

Latvijas kultūras vēstnieku mācību modelis ir balstīts divās starptautiskās Britu padomes programmās “Starpkultūru vēstnieki” (“Intercultural Navigators”) un “Darbīgās kopienas” (“Active Citizens”). Kultūras vēstnieki vietējai sabiedrībai palīdz apzināties vietējo un nacionālo kultūru kā būtisku izaugsmes resursu, stiprina valsts piederības apziņu, veido izpratni par atvērtu kultūras identitāti un mobilizē pozitīvām pārmaiņām saliedētas, atbildīgas sabiedrības veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI