DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Lībiņa-Egnere sarunā ar Luksemburgas vēstnieku akcentē Baltijas Asamblejas un Beniluksa parlamentu sadarbības nozīmību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Latviju un Luksemburgu saista kopīgas vērtības un intereses, uzsverot mazo valstu sadarbības nozīmību, otrdien, 27.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, attālināti tiekoties ar jauno Luksemburgas Lielhercogistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Polu Pjēru Žanu Šmitu (Paul Pierre Jean Schmit). Puses pārrunāja līdzšinējos kontaktus, tostarp aktīvo Baltijas Asamblejas un Beniluksa parlamentu sadarbību, kas, neskatoties uz Covid-19 nestajiem izaicinājumiem, turpinās un sniedz sabiedrībai vērtīgus rezultātus.

Latvija augstu vērtē Luksemburgas ieguldījumu reģiona drošības un aizsardzības stiprināšanā, tostarp piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, sacīja I.Lībiņa-Egnere. Luksemburga arī finansiāli palīdzējusi stiprināt Latvijas kā uzņemošās valsts atbalsta spējas.

Puses pieskārās arī jautājumam par Krievijas provokatīvajām darbībām, izaicinot drošības situāciju reģionā, it sevišķi pie Ukrainas robežas.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja ekonomisko attiecību dinamiku, diskutējot arī par vienoto tirgu. Tāpat uzsvērta “Rail Baltica” būvniecība, akcentējot to kā visam reģionam būtisku infrastruktūras projektu.

Citastarp I.Lībiņa-Egnere un vēstnieks sprieda arī par sadarbību starptautiskajās organizācijās. Tāpat puses pārsprieda ar Covid-19 izplatību saistītos jautājumus, kā būtisku minot vakcinācijas procesa koordināciju Eiropā.

Vēstnieks rezidē Varšavā, Polijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI