DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstis sarunā ar Čehijas ārlietu ministru apstiprina savu solidaritāti Čehijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 26. aprīlī notika Latvijas ārlietu ministra, Igaunijas ārlietu ministres, Lietuvas ārlietu ministra vietnieka un Čehijas ārlietu ministra videokonference, Baltijas valstīm paužot kolektīvu solidaritāti Čehijai saistībā ar Krievijas izlūkdienestu nelegālajām aktivitātēm Čehijas Republikā – Krievijas specdienestu iesaisti sprādziena rīkošanā munīcijas noliktavā Vrbeticē 2014. gadā. Sarunā tika apspriestas arī šo valstu attiecības ar Krieviju, kā arī NATO un Eiropas Savienības loma tajās.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Igaunijas ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa (Eva Maria Liimets) un Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Arnolds Pranckevičs (Arnoldas Pranckevičius) apsveica jauno Čehijas ārlietu ministru Jakubu Kulhāneku (Jakub Kulhánek) ar stāšanos amatā. 

J. Kulhāneks izteica pateicību Baltijas valstīm par solidaritāti un lēmumu izraidīt četrus Krievijas izlūkdienestu pārstāvjus.

Latvija bija starp pirmajām valstīm, kas paudusi solidaritāti politiskā līmenī, kā arī atbalstījusi kopīgos paziņojumus gan ES, gan NATO līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI