DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Šonedēļ Pfizer-BioNTech vakcīnas pirmo reizi saņems arī ģimenes ārsti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā šonedēļ plānotās vakcīnu piegādes, līdz 28.aprīlim pirmās 45 ģimenes ārstu prakses saņems arī Pfizer-BioNTech vakcīnu devas – kopā gandrīz 3 000 vakcīnu devas, kas veido 7% no visām Pfizer-BioNTech šīs nedēļas piegādēm vakcinācijas veicējiem. Pfizer-BioNTech vakcīnas piegādes ģimenes ārstu praksēs turpinās palielināties līdz ar kopējo šī ražotāja vakcīnu piegāžu pieaugumu Latvijā.

Pfizer-BioNTech vakcīnu piegādi ģimenes ārstiem iespējams nodrošināt, jo pārskatīts līgums ar vienu no vakcīnu loģistikas uzņēmumiem, kā arī ar vakcīnu loģistikas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā panākta vienošanās par nepieciešamajiem pārvadāšanas noteikumiem, kas ļautu iesaistīt arī ģimenes ārstus Pfizer-BioNTech vakcīnu aktīvā izmantošanā.

Turpmāk vakcīnu loģistikas pakalpojumu sniedzēji nodrošinās, ka Pfizer-BioNTech tiek nogādātas gan līdzšinējiem vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, pārsvarā slimnīcām un citām ārstniecības iestādēm, gan arī ģimenes ārstu praksēm.

Ģimenes ārstu prakses vakcīnas varēs uzglabāt gan sasaldētā veidā, ja tām ir nepieciešamais uzglabāšanas aprīkojums, gan jau atkausētā veidā verificētā +2o..+8oC grādu ledusskapī, kas pieejams katrā ģimenes ārsta praksē, ja tā veic vakcināciju. Šādā veidā ģimenes ārsti var Pfizer-BioNTech glabāt līdz 120 stundām no atkausēšanas brīža, šajā laikā nodrošinot vakcīnu izlietošanu.

Šīs nedēļas sākumā vakcinācijas veicēji saņems kopumā gandrīz 49 000 vakcīnu devas – 30% Moderna vakcīnas, 50% Pfizer-BioNTech vakcīnas un 20% ražotāja AstraZeneca vakcīnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI