DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

23. aprīlī - semināru cikla “Labā prakse ES fondu projektu īstenošanā” noslēgums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 23. aprīlī, plkst. 11.00 sāksies trešais tiešsaistes seminārs pasākumu ciklā, kur Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pulcētie jomas speciālisti dalās ar labo praksi Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta izmantošanā.

Semināru cikla trešā daļa veltīta ES fondu nākotnei – gaidāmajam jaunajam plānošanas periodā, kā arī administratīvi teritoriālās reformas (ATR) ietekmei uz ES fondu projektu īstenošanu.

Semināra ievadā uzrunu teiks CFLA direktore Anita Krūmiņa, un turpinājumā Rūdolfs Lūsis, Jevgēnijs Iļjinskis un Liene Amantova – Salmane no CFLA stāstīs par ATR un ES fondu projektu īstenošanu.

Savukārt ES fondu nākotnes jautājumus turpmākajā semināra gaitā plānots aplūkot diskusijas formā, ko vadīs CFLA direktora vietnieks Mārtiņš Brencis. Vispirms diskusijas dalībnieki sniegs īsu savas tēmas pārskatu prezentācijas veidā, un prezentāciju blokam sekos diskusija par šīm tēmām. Par plāniem 2021. -2027. gada ES fondu periodam un jauno Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) finansējumu Latvijai izklāstu sniegs Finanšu ministrijas pārstāvji: Ints Dālderis, finanšu ministra padomnieks, Edgars Šadris, ES fondu stratēģijas departamenta direktors un Boriss Kņigins, ES fondu stratēģijas departamenta direktora vietnieks. Precīzākus ANM akcentus iezīmēs Agnese Dagile, Eiropas Komisijas pārstāvniecības ekonomikas padomniece. Par reģionālo politiku 2021.-2027. gada periodam stāstīs Raivis Bremšmits, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta direktors.

Ar pašvaldību iecerēm dalīsies piecu pašvaldību pārstāvji: Daina Krīviņa, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja; Ineta Vintere, Jelgavas pilsētas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja vietniece; Dace Šēle, Kuldīgas Attīstības aģentūras vadītāja; Ģirts Ieleja, Limbažu pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs; Oksana Dumpe, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece.

Semināra noslēgumā – jautājumu un atbilžu sesija.

Seminārs notiks tiešsaistē plkst. 11.00 – 13.30, un tam varēs sekot CFLA mājaslapā un Facebook kontā.

Pirmā semināra daļa par ES fondu ieviešanas progresu, aktualitātēm un dažādiem ar ES fondu projektu ieviešanu saistītiem jautājumiem videoierakstā vērojama ŠEIT.

Otrā daļa, kas pamatā bija veltīta iepirkumu un līgumu tēmai ES fondu projektu īstenošanā, videoierakstā vērojama ŠEIT.

Seminārus CFLA organizē sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Labklājības ministriju, Iepirkumu uzraudzības biroju un Valsts darba inspekciju, kā arī Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Kuldīgas un Limbažu pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI