DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Uzņēmēji aktīvi izmanto valsts atbalsta iespējas Covid-19 laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai Covid-19 situācijā, kas turpinās, atbalstītu uzņēmējus un strādājošos, valstī joprojām tiek turpināti atbalsta pasākumi. Līdz 21. aprīlim dīkstāves atbalstam un algu subsīdijām izmaksāti jau vairāk nekā 111 miljoni eiro. Savukārt grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai piešķirts pēc 17 074 uzņēmēju iesniegumiem vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā.

Otrdien, 20. aprīlī, atbalsta pasākumu nepārtrauktības nodrošināšanai Covid-19 krīzē novirzīti vēl papildu 126,5 miljoni eiro.

Valsts atbalstam apgrozāmo līdzekļu granta veidā uzņēmēji visā Latvijā var pieteikties līdz 2021. gada 15. jūnijam, un to var izlietot no atbalsta piešķiršanas brīža līdz 2021. gada 31. jūlijam. Turpinās arī dīkstāves atbalstu un algu subsīdiju izmaksa, lai palīdzētu saglabāt darbavietas un nodrošināt cilvēkus ar iztikas līdzekļiem.

Ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par Covid-19 izplatības riskiem, Latvijā ir noteikti stingri veselības drošības pasākumi. Vienlaikus ir izstrādāti arī vairāki īstermiņa un ilgtermiņa atbalsta risinājumi gan strādājošajiem, gan uzņēmējiem un nozarēm, ko tieši ietekmējusi ārkārtējā situācija un drošības pasākumu ieviešana. Apkopojums par atbalsta iespējām pieejams Finanšu ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI