DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 22% no iedzīvotājiem ar hroniskām saslimšanām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijā prioritārajā grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām slimībām" vakcīnas pirmo devu saņēmuši 36 656 iedzīvotāji, savukārt no šiem iedzīvotājiem 1 466 personas vakcinācijas ciklu noslēgušas, saņemot arī otru vakcīnas devu. Vakcināciju uzsākuši 22% no visiem 166 000 iedzīvotājiem, kurus Veselības ministrija prognozējusi kā prioritāri vakcinējamos grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām".

Veselības ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem ir hroniskas saslimšanas, neatlikt pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19 un reģistrēties jau tagad vietnē www.manavakcina.lv, kur uzreiz var izvēlēties arī vakcinācijas vietu un laiku. Iespēja pieteikties vakcīnas saņemšanai konkrētā vietā un laikā pa tālruni 8989 būs pieejama no 26. aprīļa.

Prioritārajā grupā “Iedzīvotāji ar hroniskām slimībām" ražotāja AstraZeneca vakcīnu saņēmuši aptuveni 65% iedzīvotāju, 24% saņēmuši ražotāja Moderna vakcīnu, savukārt 11% saņēmuši Pfizer-BioNTech vakcīnu.

Aizvadītajā nedēļā sasniegts līdz šim lielākais vienā nedēļā vakcinēto skaits – 32 298, no tiem 6 315 iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.

No visiem vakcīnu saņēmušajiem Latvijā lielākā daļa vakcinēto iedzīvotāju saņēma AstraZeneca vakcīnu - 124 676 izmantotas devas, tam seko Pfizer-BioNTech ar 58 538 devām un Moderna ar 46 634 vakcīnu devas.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša sabiedrības vakcinācija, liecina, ka visas šobrīd Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI