DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sociālo lietu komisija: Covid-19 pārslimojušo cilvēku rehabilitācija tiek plānota veiksmīgi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iesaistoties nozares lietpratējiem, Covid-19 pacientu ārstēšana un pēc tam arī rehabilitācija tiek plānota veiksmīgi, pauda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 21.aprīlī, sēdē uzklausot atbildīgās ministrijas un lietpratēju ieceres.

Vairāk nekā 100 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju jau ir pārslimojuši Covid-19. Nākotnē pieaugs dažādu nepieciešamo izmeklējumu un speciālistu konsultāciju skaits, ar ko mūsu veselības sistēmai būs jārēķinās, pauda komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Infektoloģe un profesore Ludmila Vīksna klātesošos informēja, ka pacienti, kuri pārslimojuši Covid-19, dalās vairākās grupās, tostarp ir grupa pacientu, kuri mēneša laikā atgriežas stacionārā ar dažādām pataloģijām. Pārējiem pacientiem būtu nepieciešami standarta laboratoriskie izmeklējumi, speciāla anketēšana par dzīves kvalitāti, nepieciešamības gadījumā anketējot arī ģimenes ārstu un piederīgos, kā arī radioloģiskie izmeklējumi, sacīja L.Vīksna, atzīmējot, ka ir plānots izstrādāt arī ceļa karti ģimenes ārstiem, kas palīdzētu noteikt vajadzīgos izmeklējumus.

Komisija kopā ar Veselības ministrijas pārstāvjiem sprieda par nepieciešamo finansējumu Covid-19 pārslimojušo tālākai ārstēšanai, ja tāda nepieciešama, dinamiskajai novērtēšanai, kā arī rehabilitācijai. Kā atzīmēja Veselības ministrija, rehabilitācijai būtu vajadzīgi aptuveni divi miljoni eiro gadā, taču pagaidām ir grūti prognozēt, vai šāds finansējums būtu nepieciešams arī turpmākajos gadus, jo slimība ir jauna.

Vienlaikus komisijas deputāti sēdē lēma pēc nedēļas, kad atbildīgajām institūcijām jāapkopo prasītā informācija, atgriezties pie jautājuma par skābekļa mājas terapijas (koncentratoru) valsts apmaksāto pakalpojumu, kas aktuāls arī Covid-19 pacientiem, informēja A.Skride.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI