DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Konference tiešsaistē “Kā NVO dzīvo un strādā ierobežojumu laikā?”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai iepazīstinātu ar labās prakses piemēriem un stiprinātu nevalstisko organizāciju (NVO) sektoru pandēmijas laikā, ceturtdien, 2021. gada 29. aprīlī no plkst. 14.00 līdz 17.00, tiešsaistē notiks pieredzes apmaiņas un tīklošanās konference “Kā NVO dzīvo un strādā ierobežojumu laikā?”. Konferencē būs iespēja uzklausīt ekspertu viedokļus, dzirdēt NVO iedvesmas stāstus, dalīties pieredzē, kā arī apgūt jaunus digitālus rīkus.

Konferencē aicināti piedalīties Rīgas nevalstisko organizāciju – biedrību un nodibinājumu – pārstāvji, NVO pārstāvji no visas Latvijas, aktīvi kopienu pārstāvji, kā arī interesenti, kas pietuvināti nevalstiskajam sektoram.

Pieredzes apmaiņas un tīklošanās konferencē dalībniekus uzrunās Rīgas domes pārstāvji: Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, akcentējot NVO lomu pilsoniskās sabiedrības attīstībā, un RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas vadītāja Ilona Stalidzāne, iezīmējot Rīgas domes aktualitātes NVO jomā un NVO nama darbu ierobežojumu laikā.

“Sarežģītais pandēmijas laiks ir pārbaudījums mums visiem. Izmaiņas, attālinātais darbs, ierobežojumi -  skāruši gan NVO namu, ierasto NVO pulcēšanās vietu, gan nevalstiskās organizācijas, kas mācījušās pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Kā NVO nama, tā arī NVO darbs šajā laikā ir sagādājis ne vienu vien izaicinājumu, taču sniedzis arī iespējas - apgūt jaunas metodes un rīkus, kā arī audzēt kapacitāti tālākai darbībai. Virtuālā tikšanās, lai diskutētu par to, kā šobrīd klājas organizācijām, būs pieredzes apmaiņas, saliedētības, uzmundrinājuma un atkalredzēšanās svētki,” stāsta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas vadītāja Ilona Stalidzāne.

Tiešsaistes konferences gaitā nodibinājuma “Baltijas Reģionālais fonds” pārstāve Ginta Salmiņa raksturos organizāciju darbīgumu izaicinājumu laikā, iekšējo komunikāciju, motivāciju un atbalstu darbiniekiem organizācijas mērķu sasniegšanai. Biedrības “Jaunatnes organizāciju apvienība “IMKA Latvija”” vadītāja Gunta Kelle iezīmēs ķēdes stiprāko posmu šajā laikā - sadarbības nozīmību, īpaši - sadarbību starp NVO un institūcijām. Savukārt NVO eksperte Sandra Zalcmane aktualizēs iespējas pandēmijas laikā saņemt ārējus atbalstus NVO darbībai, tā uzturot darbošanās spēju.

Turpinājumā dalībniekiem būs iespēja piedalīties 3 darba grupās: “Organizācijas darbinieki un darbīgums izaicinājumu laikā”, “Ķēdes stiprais posms: sadarbība” un “Iegūstot - varēšu dalīties un dot!”. Ekspertu vadībā klātesošie varēs ieklausīties un dalīties ar savu NVO pieredzes un iedvesmas stāstiem. Darbā grupas būs aicinātas arī paust priekšlikumus par NVO nama darbību, lai turpinātu atbalstīt un sekmīgi sadarboties ar NVO.  

“Hibrīdpasākumi. Kāpēc šis kļūs par 2021. gada pasākumu trendīgāko formātu un kas jāņem vērā, organizējot hibrīdpasākumus?” – šādu tēmu klātesošajiem prezentēs Inese Šubēvica, biedrības “Jaunatnes līderu koalīcija” pārstāve.

Noslēgumā ar konferences darba grupu rezultātiem un vērtīgākajām atziņām iepazīstinās RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas NVO atbalsta sektora projektu koordinatore Lauma Celma.

Tiešsaistes konference notiks Zoom platformā. Pasākuma dalībnieki tiks aicināti pieslēgties konferences norisei ar ieslēgtu video kameru. Konferences laikā būs iespēja uzdot jautājumus, dalīties ar pieredzi un norādēm uz noderīgiem resursiem čatā. Pasākumā izmantotās prezentācijas un konferences rezultāti apkopotā veidā dalībniekiem tiks izsūtīti uz e-pastiem pēc konferences noslēguma.

Pasākumu vadīs un uz tehniskiem jautājumiem pirms un pasākuma laikā labprāt atbildēs NVO un kopienu attīstības virzītāja, pasākumu moderatore ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Inese Šubēvica, e-pasts: subevica.inese@gmail.com vai tālrunis: 29209607.

Konferenci rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors jeb NVO nams. NVO nama rīkotās savstarpējās pieredzes apmaiņas un tīklošanās konferences jau kļuvušas par tradīciju, pulcējot diskusijām un viedokļu apmaiņai NVO pārstāvjus gan no Rīgas, gan citām Latvijas vietām.

Interesenti, kuri vēlas piedalīties, jau pirms konferences aicināti citiem pasākuma dalībniekiem pastāstīt plašāk  par savu pārstāvēto NVO, izmantojot iespēju izveidot vizītkarti (kontaktinformācija, logo): https://ej.uz/vizitkarte_konference  #MācāmiesKopā

Aicinām konferencei iepriekš reģistrēties šeithttps://ej.uz/kadzivonvo

Interesentiem, kuri būs pieteikušies līdz 27. aprīlim, iepriekš tiks nosūtīta saite uz konferences platformu. Reģistrējoties lūdzam norādīt precīzas e-pasta adreses!

Aicinām pievienoties, lai izzinātu un iedvesmotos, kā NVO organizē darbu un turpina sekmīgi strādāt attālināti arī šajā sarežģītajā pandēmijas laikā!


Informējam, ka tiešsaistes pasākums tiks fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un video tiks izmantoti pasākuma organizatoru publicitātes vajadzībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI