DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Ilūkstes novadā viens bojāgājušais

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.aprīļa plkst. 06.30 līdz 21. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 127 izsaukumus – 95 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā astoņu meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 19.08 tika saņemts izsaukums Ilūkstes novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pilnā 100m2 platībā deg koka māja ar šīfera jumtu. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 23.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsts 61 kūlas ugunsgrēks,  no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Rēzeknes novadā, kur kūla un niedres dega 50 hektāru platībā, Balvu novadā, kur kūla un krūmi dega 15 hektāru platībā un Kuldīgas novadā, kur dega mežs un kūla 14,6 hektāru platībā. Līdz ar kūlu vakar degušas arī trīs ēkas – šķūnis un divas dārza mājas. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 937 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega saimniecības ēkas, šķūnis un garāžas jumts, neapsaimniekota ēka, gaisa kompresors un elektrības sadales skapis, koka paletes, atkritumi konteineros, šķeldošanas iekārta, koks, uz plīts piededzis ēdiens, bet divos gadījumos - vieglā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI