DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Plāno pagarināt atkārtotu uzturēšanās atļauju pieprasīšanas termiņu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 20.aprīlī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, pagarinot termiņu, līdz kuram ārvalstu pilsoņi var pieprasīt vai reģistrēt atkārtotu uzturēšanās atļauju, uzrādot ceļošanas dokumentu, kam beidzies derīguma termiņš.

Epidemioloģiskās drošības pasākumi un ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu saistītie ceļošanas ierobežojumi turpina darboties arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, un to regulē Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumi Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”. Līdz ar to ārvalstu pilsoņi joprojām saskaras ar ceļošanas dokumentu saņemšanu saistītajiem sarežģījumiem. Minētie grozījumi likumā veikti, lai risinātu šo problēmu.

Šobrīd minētie noteikumi Nr.360 joprojām neparedz tiesības Latvijas Republikā ieceļot ārzemniekiem, kuriem piešķirtas vai kuri vēlas pieprasīt termiņuzturēšanās atļaujas. Tāpēc paredzēts pagarināt lēmuma derīguma termiņu atsevišķu kategoriju personām – ārzemniekiem, kuriem atļaujas anulēšanas rezultātā to nebūtu iespējams atjaunot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI