DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Divās pašvaldībai piederošās ēkās ierīkos jaunus bērnudārzus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu pirmskolas izglītības pakalpojuma pieejamību Rīgā, otrdien, 20.aprīlī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja atbalstīja sagatavotos grozījumus pašvaldības Investīciju plānā, papildinot to ar divu pašvaldībai piederošu ēku Rūpniecības ielā 21 un Slāvu ielā 19 pārbūvi jaunu bērnudārzu izveidošanai. Plānots, ka abās ēkās pēc pārbūves būs gandrīz 300 vietas mazajiem bērnudārzu apmeklētājiem. 

Grozījumi paredz, ka ēkā Rūpniecības ielā 21 telpās ierīkos piecas pirmsskolas grupas, nodrošinot vietas 100 audzēkņiem. Savukārt ēkā Slāvu ielā 19 ir plānots izveidot 11 jaunas pirmsskolas grupas, nodrošinot vietas 198 bērniem. Pārbūves projektus ir plānots uzsākt šogad un tos īstenot septiņu mēnešu laikā.

Kopējās projektu izmaksas ir plānotas 4 768 000 eiro apmērā. Tos īstenos ar pašvaldības finanšu līdzekļiem un ņemot valsts budžeta aizņēmumu, kuru pašvaldībai ir tiesības saņemt atbilstoši jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem “Kārtība, kādā izvērtē pašvaldību investīciju projektus jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecībai vai esošo pirmsskolas izglītības iestāžu paplašināšanai”.

Rīgas domes Īpašuma departamenta sagatavotais priekšlikums vēl jāapstiprina domes sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI