DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kuldīgā tiek konstatēts kūlas ugunsgrēks, likumsargi noskaidro iespējamo vainīgo personu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nedēļas nogalē Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā ir degusi kūla. Ierodoties norādītajā vietā, likumsargi sastapa iedzīvotājus un noskaidroja vīrieti, kurš, iespējams, ir aizdedzinājis pērno zāli. Šobrīd materiāls ir nosūtīts izskatīšanai  un lēmuma pieņemšanai Kuldīgas novada domes administratīvajai komisijai.

Sestdien, 17. aprīlī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā, Sakņu ielā ir aizdedzināta kūla. Likumsargi ieradās adresē un noskaidroja, ka tuvumā esošajā mājā bija ciemojies kāds vīrietis, un mājas iedzīvotāji tieši pēc vīrieša aiziešanas konstatēja, ka Sakņu un Atpūtas ielu krustojumā ir aizdedzināta kūla, ko mājinieki pašu spēkiem nodzēsuši. Valsts policijas amatpersonas pieņēma paskaidrojumu no iedzīvotājiem un arī no vīrieša, kurš tiek turēts aizdomās par kūlas dedzināšanu. Vīrietis pats to nenoliedz, ka pērno zāli būtu dedzinājis.

Valsts policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vērš uzmanību, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un bīstama. Lai gan cilvēkiem liekas, ka viņi spēs kontrolēt situāciju, vēja un citu apstākļu ietekmē uguns liesmas nav iespējams kontrolēt, tās izplatās lielā ātrumā, sadedzinot visu, ko sastop savā ceļā. Turklāt, palielinoties sausumam, kūlas ugunsgrēku platības kļūst arvien lielākas un sausās zāles dedzināšanas rezultātā arī aizdegas jaunaudzes un meži. Tāpat atgādinām, ka saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumu, par kūlas dedzināšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 280 līdz 700 eiro.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas ir noskaidrojušas notikušo un iespējamo vainīgo personu. Šobrīd materiāls ir nosūtīts izskatīšanai Kuldīgas novada domes administratīvajai komisijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI