DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs uzsver Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un Ukrainas reformu procesam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 19. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās neformālajā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes videokonferencē, kuras laikā ES dalībvalstu ārlietu ministri diskutēja par situāciju Etiopijā, par ES un Ukrainas attiecībām, kā arī videokonferences formātā tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu (Dmytro Kuleba).

Sanāksmes ievaddaļā tika pārrunāta aktuālā situācija vairākās valstīs, tostarp ES mediācijas iesaiste Gruzijas politiskās krīzes risināšanā, kā arī situācija Mjanmā un Mozambikā.

Ministri pauda bažas par A. Navaļnija veselības stāvokļa pasliktināšanos un pieprasīja Krievijai nodrošināt viņam atbilstošu medicīnisko aprūpi, kā arī izteica atbalstu Čehijai sakarā ar lēmumu izraidīt 18 Krievijas diplomātus.

Runājot par Ukrainu un tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru, ES ārlietu ministri atzina, ka drošības situācija pēdējos mēnešos ir pasliktinājusies. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija nemainīgi iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti. Viņš nosodīja pieaugošās Krievijas un Luganskas un Doņeckas “tautas republiku” bruņoto formējumu militārās aktivitātes, kā arī norādīja, ka Krievijai ir jāpārtrauc situācijas eskalācija. Ministrs pauda atbalstu Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas centieniem, uzsverot, ka Latvija ir gatava sniegt atbalstu Ukrainai tās reformu ieviešanā, kā arī cīņā pret dezinformāciju. E. Rinkēvičs izteica atbalstu Krimas platformas iniciatīvai.

ES ārlietu ministri pārrunāja arī situāciju Etiopijā, kas kļūst aizvien satraucošāka. Ministri diskutēja par iespējamiem tālākiem soļiem, lai veicinātu konflikta noregulēšanu Tigrajas reģionā, tai skaitā aicināja pārtraukt vardarbību un nodrošināt humanitārā atbalsta piekļuvi. Ministri uzsvēra arī demokrātiskā procesa nozīmi un pauda atbalstu Etiopijas valdības plānam organizēt brīvas un demokrātiskas vēlēšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI