DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

16. aprīlī "Tava klase" Karjeras dienas pēdējais raidījums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 16. aprīlī, ēterā būs skatāma noslēdzošā Karjeras diena platformā “Tava klase”. Pēdējā raidījumā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ministre Karjeras dienas studijā aicinājusi  žurnālistu Jāni Domburu, etnomūziķi Ēriku Zepu un animatori Daci Liepu. I. Šuplinskas sarunas iekļautas interviju blokā, kas domāts vidusskolas vecuma jauniešiem. Kā ierasts,  intervijās ar nozares profesionāļiem tiks atklātas viņu darba dzīves aizkulises, kā arī  noskaidrots, kas ir iedvesmojis studijas viesus izvēlēties to vai citu profesiju. 

Noslēdzošajā Karjeras dienā atsevišķs sarunu bloks paredzēts arī jaunākajiem bērniem. Intervijās sākumskolēniem piedalīsies ugunsdzēsējs, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsts un pat iluzionists. Savukārt ar pamatskolas skolēniem stāstā par savu karjeru dalīsies komunikācijas stratēģe, vēja turbīnu inženieris, ergoterapeite un dzīvnieku fizioterapeite. 

Raidījumiem ReTV televīzijas ēterā varēs sekot piektdien, 16. aprīlī, no pulksten 8.30  līdz 15.00, savukārt pēc tam visus video varēs sameklēt  www.tavaklase.lv.

“Tava klase” Karjeras dienas raidījumi ir veidoti, lai skolotāji to saturu varētu izmantot kā papildu mācību materiālus, savukārt skolēniem šie raidījumi var kļūt par īstu iedvesmas avotu karjeras izvēlē. 

Kā atzīst ministre I. Šuplinska, Karjeras dienas bija nepieciešamas, lai mazinātu spriedzi, kas mediju telpā virmo kopš janvāra, proti, ka “attālinātais mācību process rada zināšanu robus, kas var kļūt nepārvarami skolēna nākotnes izvēlē”. “Esam aicinājuši dažādu profesiju, hobiju aizrautīgus pārstāvjus, kas pamatā akcentējuši, ka izšķirīga loma skolas dzīvē ir spēcīgām personībām un ārpusformālās izglītības pasākumiem. Tie visbiežāk rosinājuši uz caurviju prasmju – sadarbības, problēmrisināšanas, radošuma, sava laika plānošanas – attīstību,” uzsver ministre.

16. aprīlī noslēgsies Karjeras dienu sērija, kas bija redzama platformas “Tava klase” ēterā septiņas piektdienas. Turpmāk ierastajā laikā kanālā ReTV būs skatāmi citi “Tava klase” mācību video ieraksti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI