DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas ārlietu ministru kopīgs paziņojums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vērojot Krievijas izraisīto spriedzes eskalāciju un bruņoto spēku klātbūtnes palielināšanos pie Ukrainas robežām, mēs, Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas ārlietu ministri, Republikas un Lietuvas Republikas ārlietu ministri, ņemot vērā ciešās draudzības, partnerības un sadarbības saites, kas attīstījušās starp mūsu valstīm, vēloties eiroatlantiskajā telpā iedibināt stabilitāti un drošību, apzinoties draudus, ko Krievijas Federācijas agresīvā politika rada visam Eiropas kontinentam, sniedzam šādu paziņojumu:

Mēs paužam nemainīgu atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās.

Mēs arī atbalstām tās centienus integrēties Eiropā un eiroatlantiskajā telpā, tai skaitā, kā norādīts NATO Bukarestes samita deklarācijā, un mudinām Ukrainu turpināt tam nepieciešamās reformas.

Mēs nosodām Krievijas bruņoto spēku pastiprinātu koncentrāciju Ukrainas robežu tuvumā un okupētajā un nelikumīgi anektētajā Krimas pussalā.

Mēs aicinām Krieviju pārtraukt provokācijas un kliedēt visas bažas, nodrošinot pilnīgu atklātību atbilstoši Vīnes dokumentā paredzētajam riska mazināšanas mehānismam un atbalstot EDSO principus un saistības.

Mēs augstu novērtējam Ukrainas stingro apņemšanos rast politisku konflikta risinājumu.

Mēs esam apņēmušies veicināt un pastiprināt divpusējo un daudzpusējo sadarbību drošības un aizsardzības, informācijas apmaiņas, agresīvas propagandas un dezinformācijas apkarošanas un hibrīddraudu jautājumos un saskaņot pūliņus, lai risinātu kopīgus izaicinājumus enerģētikas drošības jomā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI