DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
15. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina pieteikt projektus brīvā laika aktivitāšu organizēšanai Rīgas bērniem un jauniešiem vasarā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina konkursu brīvā laika aktivitāšu organizēšanai bērniem un jauniešiem 2021.gada vasarā, kurā aicina piedalīties biedrības un nodibinājumus, kas īsteno darbu ar bērniem un jauniešiem un savu darbību veic Rīgā.

Konkursu rīko, lai finansiāli atbalstītu nevalstisko organizāciju projektus, kas nodrošina bērniem un jauniešiem bezmaksas brīvā laika pavadīšanas iespējas skolēnu vasaras brīvlaikā, sekmējot viņu vērtīborientāciju, aktīvu līdzdalību, kā arī iesaistīšanos fiziskās aktivitātēs.

Tiks atbalstīti projekti, kuros paredzētas fiziskās aktivitātes, kas neprasa mērķtiecīgu, ilglaicīgu iepriekšēju sagatavotību attiecīgā sporta veidā, piemēram, atklātie treniņi, amatierturnīri un tamlīdzīgas nodarbības. Līdztekus tam finansējums tiks piešķirts projektiem, kas īstenos radošas darbnīcas, ielu kultūras festivālus, āra dzīves pasākumus ar piedzīvojumu izglītības elementiem, ar pilsētas izzināšanu saistītus pasākumus, nodarbes, kas pozitīvi ietekmē sociālo un fizisko vidi vietējās apkaimēs. Jau otro gadu nevalstiskās organizācijas ir  īpaši aicinātas domāt par projektiem, kuri vērsti uz darbu ar sociālajam riskam pakļautajiem jauniešiem.

Realizējot projektus, to īstenotājiem nepieciešams ievērot ar  Covid-19 saistītos ierobežojumus un epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Konkursa nolikums un saistītie dokumenti pieejami tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv sadaļā “Finansēšanas konkursi”. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2021. gada 7. maija plkst. 23.59. Pieteikumi jāiesniedz tikai elektroniski, nosūtot projektus parakstītus ar drošu elektronisko parakstu uz e-pastu iksd.sportjaun@riga.lv vai izmantojot portālā Latvija.lv pieejamo pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Klātienē RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Valdemāra ielā 5, vai pa pastu projekti netiks pieņemti.

Trešdien, 21. aprīlī, no plkst. 15.00 ikviens interesents aicināts uz informatīvo tiešsaistes pasākumu, kurā RD IKSD speciālisti informēs par konkursa nosacījumiem, pieteikuma sagatavošanu, kā arī atbildēs uz jautājumiem saistībā ar šo izsludināto konkursu.  Informatīvais seminārs tiks straumēts RD IKSD Facebook kontā (https://www.facebook.com/rd.iksd)

Konsultācijas saistībā ar konkursu var saņemt, vēršoties pie RD IKSD Jaunatnes nodaļas galvenās speciālistes – ekspertes Evijas Pelšas pa e-pastu evija.pelsa@riga.lv vai tālruni 67181383.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI