DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Tiešsaistē notiks ziņojuma par vardarbību prezentācija un ekspertu diskusija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 23. aprīlī plkst. 11:00-13:00 tiešsaistē notiks ziņojuma “Ceļvedis specializētu atbalsta pakalpojumu izveidei no vardarbības cietušām sievietēm un vardarbības ģimenē cietušajām personām Latvijā saskaņā ar Eiropas Padomes standartiem” prezentācija un ekspertu diskusija.

To organizē Eiropas Padome sadarbībā ar Labklājības ministriju. Aicināti piedalīties nozaru ministriju, nevalstisko organizāciju, Latvijas Republikas Saeimas pārstāvji, kā arī ārvalstu eksperti.

Pasākuma galvenie mērķi ir:

  • iepazīstināt ar ziņojumu “Ceļvedis specializētu atbalsta pakalpojumu izveidei no vardarbības cietušām sievietēm un vardarbības ģimenē cietušajām personām Latvijā saskaņā ar Eiropas Padomes standartiem” (saites uz LV versiju);
  • apspriest konkrētus pasākumus, kas jāīsteno, lai izveidotu specializētus atbalsta pakalpojumus no vardarbības cietušām sievietēm un vardarbības ģimenē cietušām personām Latvijā saskaņā ar Eiropas Padomes standartiem;
  • padziļināt izpratni par vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē, kā arī gūt ieskatu  par citu Eiropas Padomes dalībvalstu labās prakses piemēriem, lai nodrošinātu specializētus atbalsta pakalpojumus.

Diskusiju atklās Ramona PETRAVIČA, Latvijas Republikas labklājības ministre, un Klaudija Lučani (Claudia LUCIANI), Eiropas Padomes Demokrātiskas pārvaldības un nediskriminācijas direktore. Savukārt Dikija Džeimsa (Dickie JAMES), Eiropas Padomes konsultante, Iluta LACE, Centrs “Marta”vadītāja un Zane LINDE-OZOLA, Latvijas Universitātes pētniece prezentēs ziņojumu. Nikola Džeikobsa (Nicole JACOBS), Vardarbības ģimenē izskaušanas komisāre Anglijā un Velsā  un Nikija Normena (Nicki NORMAN), Anglijas Sieviešu atbalsta federācijas izpilddirektora vietniece iepazīstinās ar starptautisko pieredzi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI