DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latvijas vēstnieks iesniedz akreditācijas vēstuli Korejas Republikas prezidentam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 14. aprīlī Latvijas vēstnieks Āris Vīgants svinīgā ceremonijā Seulā, klātesot Korejas Republikas ārlietu ministram Čongam Uījonam (Chung Eui-yong), iesniedza akreditācijas vēstuli prezidentam Mūnam Džēinam (Moon Jae-in).

Vēstnieks nodeva Valsts prezidenta Egila Levita sveicienus Korejas Republikas prezidentam un uzsvēra, ka abu valstu attiecībās ir ievērojams potenciāls izaugsmei, padziļinot politisko un ekonomisko sadarbību, veicinot savstarpējo tirdzniecību un investīcijas, kā arī sadarbību izglītības, zinātnes un tehnoloģiju jomās.

Akreditācijas laikā tika pārrunāta divpusējā sadarbība, sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī abpusējie ieguvumi kopš Eiropas Savienības un Korejas brīvās tirdzniecības līguma spēkā stāšanās pirms 10 gadiem.

Korejas prezidents pateicās par ielūgumu apmeklēt Latviju, atzinīgi novērtēja abpusējo vēstniecību atvēršanu un izteica cerību par turpmāku sadarbību un atbalstu miera veicināšanā reģionā un Korejas pussalā.

Sarunā vēstnieks apņēmās stiprināt abu valstu divpusējo sadarbību, īstenojot aktīvu politisko dialogu, kā arī attīstot ekonomisko un kultūras sadarbību. Amatpersonas pārrunāja arī izaicinājumus, kas abām valstīm jāpārvar saistībā ar Covid-19 izraisīto pandēmiju.

Latvija un Koreja 2021. gadā svin diplomātisko attiecību dibināšanas 30. gadadienu, kas ir nozīmīgs notikums turpmākai daudzpusīgai sadarbībai.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Koreju tika nodibinātas 1991. gada 22. oktobrī. Ā.Vīgants amatā nomainīja Pēteri Vaivaru, kurš 2016. gadā kļuva par Latvijas pirmo rezidējošo vēstnieku Dienvidkorejā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI