DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policijas amatpersonas uzsāk administratīvo procesu par sīko huligānismu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 12.aprīlī ap pulksten 13.00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Rojā kādā veikalā vīrietis ir apgāzis vitrīnu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas ieradās notikuma vietā un tika sastapti Rojas novada pašvaldības policijas darbinieki, pie kuriem dienesta automašīnā atradās vīrietis. Kā norādīja pašvaldības policijas amatpersonas, vīrietis bija stiprā alkohola reibumā un uzvedās neadekvāti.

Noskaidrots, ka vīrietis veikalā ieradies, būdams manāmā alkohola reibumā. Pārdevēja, to redzot, centās ar viņu runāt mierīgi, lai neizprovocētu viņu. Vīrietis kādu laiku atradās veikalā, taču, neko neiegādājās un pārdevēja, ņemot vērā to, ka vīrieša mērķis nebija neko iegādāties, palūdza vīrietim pamest veikalu, ļaujot tajā iepirkties citiem cilvēkiem, kuri uz viņu gaidīja. Vīrietis, to izdzirdot, kļuva agresīvs un apgāza uz letes esošos produktus, kā arī lamājās necenzētiem vārdiem, tāpēc sieviete izsauca apsardzes darbinieku. Apsardzes darbinieks, saņemot trauksmes signālu no veikala, devās uz objektu. Agresīvais vīrietis veikalu jau bija pametis, taču pamanījās tajā atgriezties un turpināt ārdīties. Apsargam izdevās vīrieti izraidīt no veikala un izsaukt pašvaldības un Valsts policiju.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem, kas saistīti ar miesas bojājumu nodarīšanu, mantas bojāšanām un citām konfliktsituācijām, kā arī par uzbrukumu policijas darbiniekam, nodarot viņam miesas bojājumus. 

Šajā gadījumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī par notikušo ir uzsākts administratīvo pārkāpumu process par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru, iestāžu, komersantu vai citu institūciju darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību (sīkais huligānisms). Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI