DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar kūlas ugunsgrēkos cieta cilvēks un aizdegās būves

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.aprīļa plkst. 06.30 līdz 13. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 168 izsaukumus – 136 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 15 meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.34 tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mājas jumts un starpstāvu pārsegums 350m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 18.12 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.12 VUGD saņēma izsaukumu Limbažos, kur dega kūla un dārza mājiņa kopumā 5005m2 platībā. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 13.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kārsavas novadā, kur divu hektāru platībā dega kūla un divas saimniecības ēkās 350m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās ēkas un dzīvojamo māju. Plkst. 20.21 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 83 kūlas ugunsgrēki. Līdz ar pērno zāli degušas arī 12 ēkas – dārza mājiņas, neapsaimniekotas ēkas, siltumnīca un klēts. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki vakar bija Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 35 hektāru platībā un Daugavpilī – 20  un 15 hektāru platībā.

VUGD brīdina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Vakar plkst. 12.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam, kas nespēja izkļūt no 10 metrus dziļas akas. Ar virves un jostu palīdzību cilvēks tika izcelts un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 12.34 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega pagraba durvis, starpsiena dzīvojamā mājā, mājas jumts un starpstāvu pārsegums, sadzīves mantas uz balkona, atkritumi konteineros, vieglā automašīna, stāvoši koki, koka stumbrs, elektrības stabs un smagā automašīna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI