DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Atjauno rīcības plānu krīzes situācijām vilcienu satiksmē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izpildot satiksmes ministra Tāļa Linkaita uzdevumu, “Latvijas dzelzceļš”, “Pasažieru vilciens” un Autotransporta direkcija ir izstrādājušas vienotu sadarbības un rīcības plānu krīzes situācijām, kad ir apstājusies vilcienu kustība.

 

Atjaunotais rīcības plāns nosaka katras institūcijas atbildību un paredz savstarpēji koordinētas darbības, lai nodrošinātu iespējami ātru precīzas informācijas apriti, nepieciešamo operatīvo lēmumu pieņemšanu, kā arī darbinieku un pasažieru apziņošanu. Tas paredz precīzākus institūciju darbības scenārijus atkarībā no vilcienu satiksmes traucējumu mēroga un ilguma.

“Dzelzceļš ir uzticams un drošs sabiedriskā transporta veids, un pasažieri sagaida precīzu informāciju par jebkādām izmaiņām vilcienu satiksmē. Turklāt attīstot transporta sistēmas mugurkaulu – dzelzceļu, kā arī veidojot vienoto biļešu sistēmu, ir jāveido jauna pieeja arī 
vilciena–autobusu savienojumu uzraudzībā un organizēšanā. Saskaņota, precīza un savlaicīga iesaistīto pušu komunikācija ārkārtējās situācijās ļauj gan efektīvāk risināt radušos krīzi, pieņemot operatīvos lēmumus, gan sniedz krīzē pašu svarīgāko – uzticamu un drošu informāciju sabiedrībai,” prasību novērst nepilnības sadarbībā pamato satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Balstoties saskaņotajā rīcības plānā, kas paredz katras organizācijas svarīgākos pienākumus un kompetences, “Latvijas Dzelzceļš”, “Pasažieru vilciens” un Autotransporta direkcija izstrādās katra savus detalizētus iekšējos rīcības protokolus, kas noteiks iesaistīto darbinieku un dienestu rīcību ārkārtējās situācijās – precīza situācijas novērtēšana un ietekmes ilguma prognozēšana, pasažieru informēšana par jebkurām izmaiņām, nepieciešamības gadījumā arī pasažieru plūsmu un saistīto autobusu reisu pārorganizēšana vai alternatīva transporta nodrošināšana, plašākas sabiedrības informēšana un citi.

Nepieciešamību pārskatīt pašlaik spēkā esošos rīcības protokolus aktualizēja notikumi šā gada martā, kad tehnisku problēmu dēļ uz vairākām stundām Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā nevarēja pienākt un izbraukt vilcieni.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI