DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Tiek uzsākta izglītības iestāžu darbinieku pakāpeniska vakcinācija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Turpinot vakcinācijas pret Covid-19 gaitu, no šodienas vakcinācijai tiek vērta vaļā vēl viena prioritāro iedzīvotāju grupa – izglītības iestāžu darbinieki. Vakcinācija šajā grupā notiks pakāpeniski, ņemot vērā Latvijā pieejamo vakcīnu apjomu. Vispirms vakcīnu pret Covid-19 saņems pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6. klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē.

Jau rīt pirmie izglītības iestāžu darbinieki saņems informāciju īsziņā un/vai e-pastā par tam ierādīto vakcinācijas veicēju, savukārt vakcinācijas veicējs sazināsies ar izglītības iestāžu darbinieku, lai piedāvātu noteiktu vakcinācijas dienu un laiku.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas datiem kopumā vakcinācijai klasificējas vairāk nekā 76 000 izglītības iestāžu darbinieku, šobrīd vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 savai vakcīnai pieteikušies vairāk nekā 15 000 iedzīvotāji, norādot savu piederību izglītības iestāžu darbinieku grupai. Līdz ar to vakcinācijai šobrīd pieteikušies 20% no visiem izglītības iestāžu darbiniekiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts: “Lai arī turpinās jau iepriekš atvērto prioritāro grupu vakcinācija, izglītības iestāžu darbinieku vakcinācija ir ļoti būtisks brīdis, jo vakcinācijas uzsākšana palīdzēs pasargāt pedagogus un iestāžu darbiniekus no vīrusa negatīvās ietekmes. Es ļoti ceru uz izglītības iestāžu darbinieku aktīvāku pieteikšanos savai vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, jo vakcinācija var raiti notikt, ja iedzīvotāji ir tai pieteikušies. Paldies visiem tiem 15 000 izglītības iestāžu darbiniekiem, kuri jau ir pieteikušies un norādījuši savu piederību prioritārajai grupai.”

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska: “Mēs visi ar nepacietību gaidām, kad bērni beidzot varēs atgriezties skolās. Pedagogu vakcinācija ir būtisks solis, lai mēs kopā pārvarētu šo pandēmiju, un visbeidzot atsāktu mācības klātienē. Šī vakcinācija veicinās arī interešu izglītības, nometņu un, iespējams, Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizēšanu vasarā, protams, citā, neierastā formātā. Arī testēšana, ko veiksmīgi esam ieviesuši kopā ar Veselības ministriju, palīdz prognozēt un fiksēt asimptomātisku saslimšanu. Pedagogu vakcinācija ir papildus solis klātienes izglītības veicināšanai. Tas ir svarīgi visai sabiedrībai.”

No visiem vairāk nekā 15 000 iedzīvotājiem, kuri jau pieteikušies vakcinācijai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 un norādījuši savu piederību šai grupai, 11 529 sakrīt ar atsūtītajiem sarakstiem no Izglītības un zinātnes ministrijas. Tas nozīmē, ka jau šobrīd šos izglītības iestāžu darbiniekus varēs pakāpeniski virzīt vakcinācijai.

Turpinot vakcinācijas gaitas plānošanu vēlāk saskaņā ar Veselības ministrijas rīkojumu tiks uzsākta pārējo  izglītības iestāžu darbinieku prioritāra vakcinācija, ja, veicot darba pienākumus, ir cieša saskare ar bērniem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI