DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Viļakas novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9.aprīļa plkst. 06.30 līdz 12. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 282 izsaukumus – 161 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 87 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Bauskas novada Brunavas pagastā turpinās ugunsgrēka dzēšana, kur deg 150 siena ruļļu krāvums un kūla. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts vakar plkst.15.28 un plkst.20.16 – lokalizēts.

Vakar plkst. 22.48 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega pirts, siltumnīca un dzīvojamā māja kopumā 130m2.platībā Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 01.24 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.17 tika saņemts izsaukums Viļakas novadā, kur pilnā 80m2 platībā deg vienstāva dzīvojamā ēka. Ugunsnelaimē bija cietis viens cilvēks, kurš no ēkas evakuējās saviem spēkiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 15.42 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklis nebija nodrošināts ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.00 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur deviņstāvu sabiedriskajā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka pirmajā stāvā deg elektriskā plīts 2m2 platībā. No piedūmotās vides tika izglābti 11 cilvēki. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 140 cilvēki. Plkst. 01.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst. 17.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega ventilācijas sistēmas elektromotors 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 19.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās valstī dzēsti 99 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Rēzeknes novada Nagļu pagastā, kur dega niedres 10 hektāru platībā. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 406 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI