DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nosūta Valsts policijas amatpersonu dalībai ES novērošanas misijā Gruzijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 8. aprīlī, Ministru kabinets atbalstīja vienas Valsts policijas amatpersonas ar speciālo dienesta pakāpi dalību Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā (EUMM Georgia).

Dalībai Eiropas Savienības novērošanas misijai Gruzijā uz 12 mēnešiem paredzēts nosūtīt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieku pulkvežleitnantu Nikolaju Mitroščenko.

Šobrīd starptautiskajās misijās piedalās 17 Latvijas civilie eksperti, tai skaitā:

  • Eiropas Savienības novērošanas misijā Gruzijā – 6;
  • Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Speciālajā novērošanas misijā Ukrainā – 3;
  • Eiropas Savienības Padomdevēja misijā Ukrainā  – 8.

Atbilstoši valdības deklarācijai Latvija turpina atbalstīt starptautiskos centienus drošības stiprināšanai un stabilitātes veicināšanai, piedaloties ANO, ES, EDSO un NATO misijās un operācijās – dalībai starptautiskajās misijās katru gadu nosūtīti līdz 30 civilo ekspertu.

EUMM Georgia ir neapbruņota novērošanas misija, kas savu darbu uzsāka 2008. gada 1. oktobrī saskaņā ar 2008. gada 12. augusta vienošanos Krievijas un Gruzijas starpā, kurās ES pildīja starpnieka lomu, un 2008. gada 8. septembra pieņemto lēmumu Eiropas drošības un aizsardzības politikas jomā. Tās uzdevums ir dot ieguldījumu stabilitātes nodrošināšanā visā Gruzijā un apkārtējā reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI