DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. aprīļa plkst. 06.30 līdz 8. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.26 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega divas vienstāva vasarnīcas un starp tām esošie būvmateriāli un atkritumi kopumā 160m2 platībā. Plkst. 15.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Lidostas ugunsdzēsības komanda septiņu cilvēku sastāvā ar divām autocisternām kopā.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 11 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Rīgā, kur pērnā zāle dega 3,5 hektāru platībā.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Vakar VUGD saņēma informāciju Jelgavas novadā Tērvetes upē nogrimusi laiva. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, vieglā automašīna, pirts, zaru kaudze, garāžā izbūvēta pirts, trīs dārza mājas, veļasmašīna, neapsaimniekota ēka, savukārt piecos gadījumos –piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI