DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību Skrundā aiztur divus vīriešus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 26.martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka  Skrundā no daudzdzīvokļu nama pagalma ir nozagta automašīna. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu. Nākamajā dienā automašīna tika atrasta iestigusi dubļos Saldus novadā, Zirņu pagastā uz lauka netālu no dzelzceļa sliedēm.

Likumsargi, veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, uz aizdomu pamata par automašīnās zādzību aizturēja divas personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka automašīna pie ēkas Skrundā stāvējusi neaizslēgta, kā arī automašīnas atslēgas atradās automašīnas salonā. Vīrieši, izmantojot izdevību, izlēmuši ar konkrēto automašīnu pārvietoties un, nonākot Saldus novadā, Zirņu pagastā, automašīna iestiga dubļos, tāpēc tā tur tika pamesta. Šobrīd automašīna ir atdota īpašniekam. Tāpat ir uzsākti divi kriminālprocesi par to, ka 25. un 26.martā viens no vīriešiem  no degvielas uzpildes stacijas nozadzis degvīna pudeli un logu šķidrumu.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un šogad atbrīvojušies no ieslodzījumu vietas. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā par transportlīdzekļa zādzību. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI