DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs darba vizītē apmeklēs Babītes novadu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 7. aprīlī plkst. 13:00 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs darba vizītē apmeklēs Babītes novadu, lai ar novada domes priekšsēdētāju Aivaru Osīti apspriestu vairākus ministrijai un pašvaldībai aktuālus jautājumus.

Dienaskārtībā iekļauti jautājumi par ūdenssaimniecības pakalpojuma organizēšanu un pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību, ko paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātais ekonomikas atveseļošanas plāns, kur būtiska nozīme ir pašvaldību aizdevumu programmai un investīciju projektiem.

Tikšanās laikā plānots apmeklēt arī Babītes ezeru un pārrunāt tā uzmērīšanas un apsaimniekošanas plāna izstrādes jautājumus. Tāpat darba kārtībā iekļauts jautājums par sadzīves atkritumu šķirošanu Babītes novadā – ministrijai īpaši aktuāls ir jautājums par dalītās atkritumu vākšanas sistēmas nodrošināšanu bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem (BNA) Pierīgas pašvaldībās, tai skaitā Babītes novadā. Dienaskārtībā paredzēts pārrunāt arī aktuālos jautājumus, kas saistīti ar vakcinācijas pakalpojuma nodrošināšanu Babītes novada teritorijā.

Jāatzīmē, ka šī gada 17. martā VARAM lūgusi Babītes novada domi informēt ministriju par veikto un plānoto rīcību, lai novērstu pārkāpumus SIA “Babītes Siltums”, kas identificēti pašvaldības pasūtītājā auditā par kapitālsabiedrības 2017.–2019. gada darbību, tādēļ ministrs vēlas saņemt atskaiti par progresu auditoru ieteikumu ieviešanā.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, ministrs plāno doties vairākās reģionālās vizītēs, lai pārrunātu gan ministrijai, gan pašvaldībām būtiskus jautājumus, tostarp jauno Pašvaldību likumu un administratīvi teritoriālās reformas ieviešanu, kas stāsies spēkā šī gada 1. jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI