DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Lieldienu brīvdienās ugunsgrēkā viens bojāgājušais

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.aprīļa plkst. 06.30 līdz 6. aprīļa plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 297 izsaukumus – 144 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešu meža ugunsgrēka dzēšanu, 105 uz glābšanas darbiem, bet 48 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 21.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Koknesē, kur divstāvu koka dzīvojamās mājā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis 45m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 03.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Svētdien plkst. 14.32 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 250m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst. 17.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.02 tika saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur trīsstāvu ražošanas ēkā dega konveijera lente, elektromotors un ciklons 57m2 platībā. Plkst. 16.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz piektdienu plkst. 02.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas septītajā stāvā dega dzīvoklis un balkons 20m2 platībā. Cilvēks no degošā dzīvokļa evakuējās pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā evakuēja vēl divus cilvēkus. Plkst. 05.25 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās valstī dzēsti 68 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais bija 5.aprīlī Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur pērnā zāle dega 10 hektāru platībā. Šogad valstī kopumā reģistrēti 275 pērnās zāles ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Aizvadītajās brīvdienās VUGD palīdzība bija nepieciešama arī nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem: ceturtdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku, kurš bija iekritis 3 metrus dziļā atvērtā pazemes komunikāciju akā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kā arī izcēla grāvī iekritušu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Savukārt piektdien Krimuldas novadā no 12 metrus dziļas gravas, izmantojot imobilizācijas dēli, tika izcelts cilvēks un nodots NMPD, Garkalnes novadā cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot pieteicēja norādītās koordinātes, cilvēks tika atrasts un izvests no meža, bet Ikšķiles novadā uz grantskarjera ledus atradās trīs nepilngadīgas personas, no kurām viena bija ielūzi ledū. Glābšanas darbus nebija jāveic, jo cilvēki bija nokļuvuši krastā pirms VUGD ierašanās.

Svētdien Kuldīgas novadā no Abavas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI