DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību aiztur divus vīriešus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28.martā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Kuldīgas novadā, Rumbas pagastā atrodas zagta automašīna – zagļi kādam pazīstamajam lūguši automašīnu stumt, kas licies aizdomīgi, tāpēc viņš par notikušo informēja Valsts policiju. Likumsargi ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka automašīna ir nobraukusi no ceļa grāvī un tai ir bojājumi, kā arī viss liecina par to, ka tā ir zagta. Valsts policija noskaidroja automašīnas īpašnieku un paziņoja viņam par notikušo – tā kā bija agrs rīts un zādzība Kuldīgā notikusi naktī, automašīnas īpašnieks par automašīnas zādzību nebija zinājis.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas – par transportlīdzekļa zādzību. Uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību tika aizturēti divi vīrieši, kuri iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā. Viens no vīriešiem iepriekš nonācis redzeslokā un sodīts par automašīnas zādzībām un citiem noziedzīgiem nodarījumiem un nesen, janvārī ir atbrīvojies no ieslodzījuma vietas. Savukārt otrs vīrietis iepriekš nonācis redzeslokā par dažādām zādzībām. Šobrīd abiem vīriešiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.  

Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrieši ar šo pašu automašīnu Kuldīgā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, proti, iebrauca žogā un no notikuma  vietas aizbrauca, kā arī izraisīja avāriju Rumbas pagastā, nobraucot no ceļa braucamās daļas. Šajos gadījumos ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. Šobrīd automašīna ir atdota īpašniekam.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par automašīnas zādzību. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI