DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību Priekulē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020.gada 12.oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par to, ka Priekulē, kādā dzīvoklī tika atrasts sievietes līķis. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis, savukārt nākamajā dienā viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 116.panta – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība). Izmeklēšanā noskaidrots, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp divām personām izcēlās konflikts, kā rezultātā sievietei tika nodarīti miesas bojājumi, kas bija par iemeslu viņas nāvei.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību un nodevušas krimināllietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI