DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Kriminālvajāšanai nodota lieta par krāpšanu un valsts amatpersonas ļaunprātīgu dienesta izmantošanu, radot smagas sekas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 2. nodaļa pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un šī gada 25. martā Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi kriminālprocesu pret vienu personu par svešas mantas nelikumīgu iegūšanu lielā apmērā – krāpšanu, kā arī pret vienu valsts amatpersonu par krāpšanas atbalstīšanu, ar ko nodarīts zaudējums lielā apmērā, un par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, kas izraisījis smagas sekas.

2016. gada 29. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes tika uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas “Par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu”. Veicot izmeklēšanu un balstoties uz tajā iegūto informāciju, kriminālprocesā izmeklējamam noziedzīgajam nodarījuma tika noteikta juridiskā kvalifikācija pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, kas ir sevišķi smags noziegums un pēc Krimināllikuma 318. panta trešās daļas – par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Tas, savukārt, ir smags noziegums.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka laika posmā no 2014. gada 3. marta līdz pat 2016. gada 22. aprīlim kāda valsts akciju sabiedrības amatpersona, iespējams, atbalstīja vienas fiziskas personas noziedzīgās darbības – izkrāpt naudas līdzekļus lielā apmērā un, iespējams, veica ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu.

Proti, kāds 1976. gadā dzimis vīrietis, būdams valsts amatpersona, pretēji dienesta interesēm, nepamatoti izveidoja amatu, pieņēma darbā un noformēja kā valsts akciju sabiedrības darbinieku kādu 1957. gadā dzimušu vīrieti, kurš faktiski savus dienesta pienākumus neveica. Bet tajā pat laikā šai personai tika izmaksāta darba samaksa, tajā skaitā prēmijas un kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu, kas veidoja kopējo summu 81 364,36 eiro apmērā, tādā veidā  radot smagas sekas.

Savācot pietiekamu pierādījumu kopumu šī gada 25. martā Valsts policija pabeidza izmeklēšanu un kriminālprocesu pret divām personām par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu nosūtīja kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI