DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Turpinās SMS apziņošanu, lai ieceļotājus informētu par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība, šodien 1.aprīlī, lēma turpināt SMS apziņošanu, lai personas, kuras ierodas vai atgriežas Latvijā, īsziņā saņemtu aktuālu informāciju par Latvijā noteiktajām epidemioloģiskajām prasībām saistībā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanu. SMS apziņošana noteikta līdz 2021. gada 30.septembrim.

Ņemot vērā Covid-19 infekcijas izplatības tendencēm pasaulē un Eiropā, valstis, tostarp arī Latvija, ir noteikušas dažādus epidemioloģiskās drošības pasākumus infekcijas izplatības kontrolei un ierobežošanai. Viens no identificētajiem riskiem ir Covid-19 infekcijas imports, tostarp jaunu Covid-19 infekcijas paveidu ievešana un turpmāka izplatība Latvijā. SMS apziņošana ir viens no pasākumiem, kas nodrošina operatīvu aktuālās informācijas pieejamību un veicina Latvijas iedzīvotāju un viesu kopējo izpratni par noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Valdības lēmums paredz, ka mobilie operatori turpinās personai (viesabonentam, kurš ir reģistrējies Latvijas mobilo sakaru operatora tīklā, un Latvijas mobilo sakaru operatora balss pakalpojuma galalietotājam, kurš ir reģistrējies sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas), kura ir ieradusies vai atgriezusies Latvijā, nosūtīt automātisko paziņojumu par Latvijā spēkā esošajiem drošības pasākumiem, kas personai ir jāievēro.

SMS apziņošanas izmantošana ļauj elastīgi reaģēt un pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus, ņemot vērā mainīgo epidemioloģisko situāciju pasaulē un nepieciešamību reglamentēt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un regulēt epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

SMS apziņošana tika uzsākta 2020. gada 28.septembrī un valdība to pagarināja līdz 2021. gada 30. septembrim.

Izdevumi par SMS paziņojumu nosūtīšanu mobilajiem operatoriem  tiks segti  no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI