DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina Lieldienu brīvdienās nepulcēties un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā izsludināto ārkārtas situāciju valstī un ar to saistītos ierobežojumus, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus gaidāmajās svētku dienās nedoties ciemos, nepulcēties un izvairīties no drūzmēšanās tādās publiskās vietās kā parki, dabas takas un bērnu rotaļu laukumi.

Populārākās pulcēšanās vietas apsekos Rīgas pašvaldības policija. Policija atgādina, ka gan telpās, gan ārā ir jāievēro divu metru distance vienam no otra. Kopā vienkopus un bez sejas maskām var atrasties tikai personas no vienas mājsaimniecības. Vēl joprojām spēkā ir arī ciemošanās aizliegums, ja vien netiek apciemota persona, kas dzīvo viena. Piemēram, vientuļš pensionārs, kuram nepieciešams aizvest pārtiku vai palīdzēt mājas darbos.

Vecāki aicināti bērnus nevest uz bērnu rotaļu un sporta laukumiem, ja tie ir pārpildīti, kā arī bērniem izskaidrot, ka šajos laukumos arī jāmēģina ieturēt vienam no otra distance. Līdz ar to pašvaldība iesaka šajās brīvdienās doties garākās pastaigās ārpus daudzdzīvokļu namu masīviem un izmantot Rīgas piedāvātās meža parku teritorijas, kur ir iespējams nodrošināt distanci starp citām mājsaimniecībām.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI