DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Darba vizītē Latvijā ieradīsies Spānijas ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministre

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar Spānijas ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministri Aranču Gonsalesu Laju (Arancha González Laya), kura Latvijā ieradīsies darba vizītē par godu Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgadei.

Ministri pārrunās divpusējās sadarbības jautājumus, Eiropas Savienības un drošības politikas aktualitātes, kā arī apmainīsies viedokļiem par notikumiem ES Austrumu un Dienvidu kaimiņvalstīs.

Vizītes laikā Spānijas ārlietu, Eiropas Savienības un sadarbības lietu ministrei plānotas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī tiešsaistes saruna ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu. Tāpat reģionālās vizītes ietvaros ministre apmeklē arī Lietuvu un Igauniju.

Spānija atzina Latvijas neatkarību 1921. gada 9. aprīlī. Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu Spānija kopā ar citām Eiropas Kopienas valstīm atzina 1991. gada 27. augustā. Diplomātiskās attiecības tika atjaunotas 1991. gada 9. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI