DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

No 7.aprīļa var pieteikties platību maksājumiem un marķētās dīzeļdegvielas iegādei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šā gada 7.aprīļa līdz 24.maijam (līdz 15.jūnijam ar atbalsta apjoma samazinājumu 1% apmērā par katru nokavēto darbdienu) lauksaimnieki var pieteikties platību maksājumiem, aizpildot Vienoto iesniegumu Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS).

Ņemot vērā noteiktos ierobežojumus darbam klātienē, visu nepieciešamo atbalstu Lauku atbalsta dienests klientiem, kuri paši nevar aizpildīt informāciju EPS, sniedz arī pa tālruni – dienesta darbinieki tālruņa sarunas laikā klienta vietā var aizpildīt un iesniegt Vienoto iesniegumu. Līdzīgi dienests rīkojās 2020.gada pavasarī, kad palīdzību sniedza vairāk nekā 10 000 klientiem.

Jau sešus mēnešus lauksaimnieki var EPS aizpildīt Provizoriskos platību maksājumu iesniegumus. Tas ļauj pakāpeniski rakstīt nepieciešamo informāciju iesniegumā un aprēķināt, vai tiks izpildītas zaļināšanas un citas prasības. Šobrīd Provizoriskos iesniegumus jau ir aizpildījuši vairāk nekā 2400 lauksaimnieki. Atgādinām! Ja lauksaimnieks aizpilda informāciju Provizoriskajā iesniegumā, tad šis iesniegums, sākot ar 7. aprīli, ir jāiesniedz EPS.

Informatīvais materiāls platību maksājumu saņemšanai 2021.gadā (Rokasgrāmata) pieejama dienesta mājaslapā izvēlnē “Rokasgrāmatas un veidlapas”.

Plašāka informācija dienesta mājaslapā izvēlnē “Platību maksājuma veidi”. Informācija par pieteikšanos ir atspoguļota arī pievienotajā infografikā.

Video par aktuālo šajā platību maksājumu sezonā skatāms: https://vimeo.com/531120686.  

Šā gada 8.aprīlī plkst. 10.00 notiks vebinārs, kurā Lauku atbalsta dienesta speciālisti stāstīs par pieteikšanos platību maksājumiem un izmaiņām šā gada nosacījumos. To varēs skatīties tiešsaistē dienesta mājaslapā un Youtube kontā.


Pieteikšanās marķētās dīzeļdegvielas iegādei

Vienlaikus no 7.aprīļa norit iesniegumu pieņemšana marķētās dīzeļdegvielas iegādei, kam piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi. Lai saņemtu tiesības iegādāties marķētu dīzeļdegvielu, lauksaimniecības produkcijas ražotājam ne vēlāk kā līdz šā gada 1.jūnijam jāiesniedz iesniegums un jāapliecina, ka viņš veic saimniecisko darbību, kas reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā.

Svarīgi datumi 2021.gada sezonā!

7.aprīlis – sākas Vienoto iesniegumu pieņemšana platību maksājumiem, kā arī marķētās dīzeļdegvielas iegādei ar samazināto akcīzes nodokļa likmi.

24.maijs – pēdējā diena, kad EPS var iesniegt platību maksājumu iesniegumu bez atbalsta apjoma samazinājuma.

1.jūnijs – pēdējā diena, kad var iesniegt iesniegumu par pieteikšanos marķētās dīzeļdegvielas iegādei.

15.jūnijs – termiņš, līdz kuram jāpiesakās platību maksājumiem ar atbalsta apjoma samazinājumu 1% apmērā par katru nokavēto darba dienu.

15.jūnijs – pēdējais datums, kad var iesniegt labojumus Vienotajā platību maksājumu iesniegumā.

15.augusts – jābūt noganītiem vai nopļautiem un novāktiem zālājiem, kas nav ES nozīmes zālāju biotopi un kas nav zālāji, kurus izmanto biškopībā nektāra vākšanai vai ārstniecības augu vākšanai.

15.septembris – jānogana vai jānopļauj un jānovāc zālāji, kas atzīti par bioloģiski vērtīgiem vai ES nozīmes zālāju biotopiem vai putnu dzīvotnēm, kā arī jānopļauj un jānovāc zālāji, ko izmanto biškopībā nektāra vākšanai vai ārstniecības augu vākšanai.

Plašāka informācija par termiņiem pieejama dienesta mājaslapā izvēlnē “Platību maksājumu kalendārs”.

Ja ir jautājumi un nepieciešama plašāka informācija par dienesta darbu un pieejamo atbalstu, aicinām zvanīt uz Lauku atbalsta dienesta klientu apkalpošanas tālruni 67095000.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI