DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
3
3

Pagarināts termiņš gada pārskatu par 2020. gadu iesniegšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī šogad uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam par trim mēnešiem pagarināts termiņš gada pārskatu un konsolidēto gadu pārskatu iesniegšanai par 2020.gadu. Arī sabiedriskā labuma organizācijas un sociālie uzņēmumi darbības pārskatu par 2020. gadu varēs iesniegt vēlāk.

Garāks termiņš pārskatu iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestam (VID) noteikts Gada pārskatu un konsolidēto gadu pārskata likumu subjektiem, biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām, sabiedriskā labuma organizācijām un sociālajiem uzņēmumiem, kā arī publiskas personas pārskatiem par dāvinājuma (ziedojumu) izlietojumu.

Uzņēmumi, kuriem pārskata gads sakrīt ar kalendāra gadu un kuru gada pārskata iesniegšanas termiņš ir 30. aprīlis vai 31. jūlijs, gada pārskatu attiecīgi drīkst iesniegt līdz 2021. gada 31. jūlijam vai līdz 31. oktobrim.

Biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas un to iestādes gada pārskatu par 2020. gadu varēs iesniegt VID trīs mēnešus vēlāk, proti, līdz 2021. gada 30. jūnijam. Tāpat trīs mēnešus vēlāk – līdz 2021. gada 30. jūnijam, pārskatus par savu darbību 2020. gadā drīkst iesniegt sabiedriskā labuma organizācijas un sociālie uzņēmumi.

Savukārt publiskas personas pārskatu par dāvinājuma (ziedojuma) izlietojumu 2020. gadā iesniegšanas termiņš ir pagarināts līdz 2021. gada 31. decembrim.

Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz gada pārskatu termiņu pagarināšanu, stājās spēkā šā gada 20. martā.

Ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par Covid-19 izplatības riskiem, Latvijā ir noteikti stingri veselības drošības pasākumi. Vienlaikus ir izstrādāti arī vairāki īstermiņa un ilgtermiņa atbalsta risinājumi gan strādājošajiem, gan uzņēmējiem un nozarēm, ko tieši ietekmējusi ārkārtējā situācija un drošības pasākumu ieviešana. Apkopojums par atbalsta iespējām pieejams Finanšu ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI