DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vēl pēdējās dienas iespēja piedalīties pētījumā par sabiedrības imunitāti pret COVID-19

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 1.aprīlim pacientiem ir iespēja vērsties savās ģimenes ārstu praksēs, kuras piekritušas piedalīties pētījumā, un bez maksas veikt asins antivielu testu. (https://ej.uz/BIORarstu_prakses).

Savukārt tie interesenti, kuriem dažādu iemeslu dēļ nav iespējams tikt pie ģimenes ārsta vai viņu ģimenes ārsts nepiedalās vai jau ir noslēdzis dalību pētījumā, būs iespēja bez maksas nodot asins paraugus institūta “BIOR” speciāli ierīkotā kabinetā Rīgā, Lejupes ielā 3.

Asins paraugu ņemšanas punkts strādās rīt, 31.matrā laika posmā no plkst.14.00-17.00 un ceturtdien, 1.aprīlī, laika posmā no plkst. 13.30-17.00. Lai pieteiktos pētījumam, iepriekš jāpiesakās: https://ej.uz/BIORantivieluTESTS.

Līdz šim pētījumā noskaidrots, ka 11% Latvijas iedzīvotāju varētu būt pārslimojuši Covid-19, pašiem to nenojaušot. Savukārt bērni vecuma grupā no 7–10 gadiem Covid-19 bez simptomiem varētu būt izslimojuši pat 19%. 

Galvenie nosacījumi pētījuma dalībniekiem – nedrīkst būt slimojis ar COVID-19, no vienas mājsaimniecības drīkst būt viens ģimenes loceklis un vecumā sākot no 7 gadu vecuma.

COVID-19 patiesā saslimšanas izplatība Latvijā joprojām nav zināma. Daļai pacientu vīrusa infekcija norisinās bez sūdzībām un ne visi ar simptomiem veic izmeklējumus COVID-19 noteikšanai. Pētījums atklās, kāda kopumā ir vīrusa izplatība valstī un cik imūni ir mūsu iedzīvotāji.

Pētījums top sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti. Valsts zinātniskais institūts "BIOR" ir vadošais pētniecības, laboratorisko izmeklējumu un zināšanu pārneses centrs Baltijā. Institūts, balstoties uz inovatīvām pētniecības metodēm, rada praktiski pielietojamas zināšanas tādās jomās kā sabiedrības un vides veselība, pārtika, zivsaimniecība un veterinārmedicīna.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI