DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Aglonas novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.marta plkst. 06.30 līdz 30.marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar 15.30 VUGD steidzās uz izsaukumu Aglonas novadā, kur dega divstāvu garāža un vienstāva dzīvojamās mājas jumta kore kopumā 60m2 platībā, kā arī kūla 150m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 17 kūlas ugunsgrēki. Lielākās kūlas ugunsgrēku platības vakar reģistrētas Daugavpils novadā, kur dzēsti kūlas ugunsgrēki astoņu un piecu hektāru platībā, Krustpils novadā sausā zāle dega piecu hektāru platībā, bet Ogres novada Madlienas pagastā – trīs hektāru platībā. VUGD atgādina – kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega piededzis ēdiens, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, garāža, piecos gadījumos atkritumi konteineros, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

Plkst. 19.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alojas novadā, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža. Plkst. 20.26 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Vakar Aknīstes novadā no Lielā ezera tika izcels ledū ielūzis bojāgājis cilvēks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI