DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Lapsas nolūko meža autoceļu savai mājvietai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Apsekojot meža autoceļus, netālu no Dundagas AS "Latvijas valsts meži" (LVM) darbiniekam atklājās neierasts skats. Tika konstatēts, ka meža ceļa “Stirniņu dambis” uzbērumā lapsas sākušas rakt alas.

Lai arī uz ceļa notiek gana intensīva transporta kustība, tas nav traucējis meža dzīvnieku darbošanos. Iemesls šādai neparastai lapsu rīcībai varētu būt skaidrojams ar māla gruntīm, kas raksturīgas minētajam apvidum. Tāpēc, visticamāk, vilinājums alu veidot smilts slānī ir bijis pārāk kārdinošs.

“Lapsas alas rok uzkalniņos un nogāzēs, kur ir smilšainas augsnes, jo tajās ir vieglāk rakt. Ja meža ceļu apkārtnē ir māls, tad ceļa nomale lapsu alām ir laba vieta. Turklāt lapsas pierod pie transporta un cilvēka klātbūtnes, tāpēc arī šoreiz intensīvā transporta kustība viņas nav traucējusi, ” skaidro LVM Rekreācija un medības direktors Egils Ozols.

Līdz šim līdzīgus bojājumus meža ceļiem nodarīja bebri. Iestājoties atkusnim, sasalusī grants kārta iebrūk, tāpēc savlaicīgi jāveic ceļa remonts un jānodrošina satiksmes drošība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI