DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vienkāršos sūtījumus pasta nodaļās izsniegs bez personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbilstoši Latvijas Pasta ierosinājumam veikt grozījumus Ministru kabineta noteikumos par prasībām vienkāršo, ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai 2021.gada 24.martā valdība apstiprinājusi izmaiņas vienkāršo pasta sūtījumu izsniegšanas kārtībā pasta pakalpojumu sniegšanas vietās. Izmaiņas nosaka, ka pirms vienkārša pasta sūtījumu saņemšanas pasta pakalpojumu sniegšanas vietā klientiem vairs nav jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Taču personu apliecinošs dokuments arī turpmāk jāuzrāda, saņemot muitojamus vienkāršus un izsekojamus pasta sūtījumus, kā arī ierakstītus un apdrošinātus pasta sūtījumus. Attiecīgie grozījumi stājušies spēkā 2021.gada 27.martā.

Līdz šim atbilstoši iepriekšējam normatīvajam regulējumam vienkārša – nereģistrēta, neierakstīta vai neapdrošināta – pasta sūtījuma saņemšanai pasta nodaļā adresātam bija jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Latvijas Pasta skatījumā šāda norma bija nesamērīga, veidojot nevajadzīgu papildu uzkavēšanos pasta nodaļās, jo vienkāršs sūtījuma veids primāri paredz tā ievietošanu adresāta pastkastītē, kur saņēmējs tāpat netiek identificēts, izņemot gadījumus, kad sūtījuma vai svars izmērs nepieļauj šādu piegādes risinājumu un to nākas saņemt pasta nodaļā.

Atbilstoši grozījumiem Ministru kabineta noteikumos vienkāršu pasta sūtījumu saņemšanai pasta nodaļā personu apliecinoša dokumenta uzrādīšana vairs nav nepieciešama. Jaunā norma, kas jau stājusies spēkā, attiecas uz visiem vienkāršajiem pasta sūtījumiem bez svītrkodiem, uz vienkāršajiem sūtījumiem ar svītrkodu diapazonā no UA līdz UZ un izsekojamiem pasta sūtījumiem ar svītrkodu diapazonā no LA līdz LZ, kurus pastnieki piegādā klienta pastkastītē, bet, ja sūtījumu izmēra vai svara dēļ tas nav iespējams, izsniegšana tiek nodrošināta pasta nodaļā.

Minētās izmaiņas neattiecas uz muitojamiem vienkāršiem un izsekojamiem pasta sūtījumiem, kā arī uz ierakstītiem un apdrošinātiem pasta sūtījumiem, kam pirms saņemšanas ir jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments, lai pasta darbinieks spētu identificēt sūtījuma saņēmēju.

Sūtījumu veidi un personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas nepieciešamība pasta pakalpojumu sniegšanas vietās

Svītrkodi

Sūtījuma tips

Jāuzrāda personu apliecinošs dokuments

Bez svītrkodiem

Vienkārši

UA UZ

Vienkārši

LA LZ

Izsekojami

RA RZ

Ierakstīti

VA VZ

Apdrošināti

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI