DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Notiks Zemessardzes 27. kājnieku bataljona mācības “Wenden”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

No 26. līdz 28. martam Pārgaujas, Priekuļu un Amatas novadā notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums “Wenden”.

“Wenden” ir ikgadējs lauka taktiskais vingrinājums, un tā mērķis ir pilnveidot bataljona spēju veikt taktiskos uzdevumus un uzturēt gatavību valsts aizsardzības uzdevumiem.

Mācībās piedalīsies arī zemessargi no Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 22.  kaujas nodrošinājuma bataljona un 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona.

Mācību laikā, 27. martā, notiks militārā transporta pārvietošanās pa autoceļu A3 posmā Rubene–Stalbe un autoceļu P20 posmā Valmiera–Liepa–Cēsis, kā arī autoceļu Dukuri-Rāmnieki (V330) un Stalbe–Jāņukalns (V191). Militārā transporta pārvietošanās laikā satiksmes kustība netiks ierobežota.

Savukārt 28. martā Priekuļu novada Liepas pagastā, poligonā “Salmiņi”, zemessargi veiks taktiskos uzdevumus, kuru laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un nenodara bojājumus videi.

Zemessardze lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Aicinām iedzīvotājus nesatraukties, redzot karavīru un  zemessargu pārvietošanos, un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām.

Jau ziņots, ka Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes vienībās turpinās militārās apmācības process, uzdevumus un apmācību realizējot saskaņā ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem.

Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI