DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM vai nevaram? – ministrija sāk savu podkāstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“VARAM vai nevaram?” – ar šādu jautājumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piesaka jaunu komunikācijas formu ar sabiedrību - podkāstu jeb raidierakstu, kas pirmo reizi klausītājiem būs pieejams rīt, 26.martā, plkst. 14.00 vairākās interneta platformās.

Izmantojot mūsdienu digitālās priekšrocības, ministrija saviem spēkiem uzsāk jaunu komunikācijas projektu – podkāstu jeb raidierakstu, piedāvājot Latvijas sabiedrībai papildu informācijas uzziņas kanālu. Reizi līdz divas reizes mēnesī klausītājiem būs iespēja audio formātā uzzināt vairāk par aktualitātēm vides, dabas, klimata, reģionālās attīstības un valsts digitālajā jomā.

“Iedzīvotāju informēšana par ministrijas aktuālajiem jautājumiem un to izskaidrošana ir ļoti būtisks iestādes uzdevums, īpaši ņemot vērā, ka VARAM strādā ar daudzpusīgiem jautājumiem, kas ietekmē dažādas sabiedrības grupas. Tādēļ esam nākuši klajā ar jaunu komunikācijas kanālu, kas, manuprāt, ir ļoti piemērots par digitālo jomu atbildīgajai ministrijai. Tehnoloģiju laikmets mums piedāvā dažādas iespējas, savukārt mūsu uzdevums ir tās mācēt izmantot,” sacīja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Jentkus.

Ņemot vērā ministrijas daudzās kompetences, raidieraksts būs iespēja  sarunas formā skaidrot aktuālos jautājumus diskutēt par tiem un veidot sabiedrības izpratni par ministrijas darbu un īstenoto politiku. Tāpat podkāsts radīs iespēju uzrunāt gados jaunāko sabiedrības daļu, veicinot pilsonisko līdzdalību.

Pirmajā ministrijas podkāstā par amatā aizvadītajām 100 dienām klausītājiem vēstīs ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!), sniedzot ieskatu paveiktajos darbos un turpmākajās iecerēs. Turpmākajos raidieraktos par ministrijas pārraudzībā esošajām aktualitātēm tiks rīkotas gan intervijas, gan diskusijas ar ministrijas amatpersonām, ekspertiem un citiem viesiem.

Raidieraksts būs pieejams Spotify, Youtube un Soundcloud platformās ar nosaukumu “VARAM vai neVARAM?”. Visas epizodes būs pieejamas arī ministrijas mājaslapā www.varam.gov.lv. Ar laiku ministrijas raidierakstu ir plānots publicēt arī citās populārās podkāstu platformās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI