DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vakcinācijas un citu medicīnas personālu liela mēroga centros atlasa vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Liela mēroga vakcinācijas centru darbības uzsākšanai vakcinācijas personālu nodrošina vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. To paredz apstiprinātais vakcinācijas process Latvijā un Nacionālā veselības dienesta izsludinātā vakcinācijas pakalpojumu sniedzēju atlase.

Pirmajā atlasē tiesības nodrošināt vakcināciju ieguva 29 vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji – gan privātas ārstniecības iestādes, gan arī reģionālās slimnīcas, nodrošinot 118 vakcinācijas brigādes jeb vienības. Ņemot vērā nepieciešamību pēc lielāka skaita vakcinācijas vienību Rīgā, šobrīd Nacionālais veselības dienests ir izsludinājis papildu atlasi vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem.

Katra vakcinācijas vienība sastāv no minimums 3 cilvēkiem – iedzīvotāju reģistratora, ārsta-konsultanta un vakcinētāja. Liela mēroga vakcinācijas centros ir paredzēts arī papildu personāls, ko nodrošina vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta personāls.

Praktizēttiesīgas ārstniecības personas un medicīnas asistenti (studējošie), kuri interesējas par iesaisti un darbu vakcinācijas veikšanā lielajos vakcinācijas centros vai cita veida izbraukuma vakcinācijā nākotnē, tiek aicināti pieteikties pie tiem vakcinācijas veicējiem, kas ieguvuši tiesības veikt vakcinācijas pakalpojumus.

Informācija par šiem pakalpojumu sniedzējiem atrodama Nacionālā veselības dienesta vietnes dokumentā Izvērtējuma rezultāti par Covid-19 vakcinācijas izbraukuma pakalpojumu sniedzēju atlasi.

AS " Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa: “Veselības centru apvienība nodrošinās 32 izbraukuma brigādes un papildus ir gatava izveidot vēl 20 brigādes. Šobrīd notiek ļoti konstruktīva un veiksmīga sadarbība ar Veselības ministrijas vakcinācijas projekta komandu, Nacionālo veselības dienestu, NMPD, NBS un Rīgas, Liepājas, Jelgavas un citām pašvaldībām liela mēroga vakcinācijas centru darbu nodrošināšanā.”

SIA “Veselības centrs 4” pārstāve Katrīna Priede: “Lai nodrošinātu ātru un nepārtrauktu vakcinācijas procesu, SIA “Veselības centrs 4” un tā grupas uzņēmumi ar prieku uzņems papildu personāla pieteikumus. Uz liela mēroga sabiedrības vakcinācijas laiku savās rindās labprāt uzņemsim gan ārstniecības personas vakcinācijas procesa nodrošināšanai, gan atbalsta personālu – datu ievades operatorus. Grupas uzņēmumi vakcināciju nodrošinās Daugavpils, Cēsu, Kuldīgas, Ķekavas un Rīgas plānošanas vienībās. Pieteikumus aicinām sūtīt uz e-pasta adresi vakcinacija@vc4.lv, norādot vārdu, uzvārdu, profesiju, telefona Nr. un e-pasta adresi. Saņemot pieteikumu, noteikti sazināsimies ar visiem interesentiem.”

Vakcināciju var veikt: ārsts, māsa, ārsta palīgs, vecmāte, zobārsts, medicīnas asistents, radiologa asistents, biomedicīnas laborants, fizioterapeits, ergoterapeits, masieris, podologs,  kosmētiķis, skaistumkopšanas speciālists kosmetoloģijā, radiogrāfers, māsas palīgs, optometrists, zobu higiēnists, zobārsta asistents, zobu tehniķis, fizioterapeita asistents, ergoterapeita asistents, audiologopēds, mākslas terapeits, uztura speciālists, tehniskais ortopēds. Katrai no profesijām ir noteikta papildu apmācības nepieciešamība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI