DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valdība piešķir 1,9 miljonus eiro “Civilās aviācijas aģentūrai” tās funkciju izpildei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība šodien, 24. martā, lēma valsts aģentūrai “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) piešķirt 1,9 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Finansējums piešķirts, lai CAA spētu turpināt savu funkciju izpildi Covid-19 pandēmijas apstākļos.

CAA ir no valsts budžeta nefinansēta valsts pārvaldes iestāde, kuras ieņēmumus veido arī maksa par civilās aviācijas drošības un drošuma uzraudzību, ko maksā pasažieri. Covid-19 pandēmijas laikā ievērojami samazinājies lidojumu skaits un attiecīgi ir samazinājušies CAA ieņēmumi. Vienlaikus, neskatoties uz to, ka gaisa kuģu lidojumu skaits ir ievērojami samazinājies, CAA funkciju un uzticēto uzdevumu apjoms palicis nemainīgs, bet uzraudzības funkciju apjoms, kas saistīts ar Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestajiem drošības pasākumiem aviācijā, ir palielinājies.

Covid-19 pandēmija sevišķi smagi skārusi tieši aviācijas nozari un tās ietekme nozarē būs jūtama vēl vairākus gadus, tādēļ CAA darbība šobrīd ir apdraudēta nepietiekamās finanšu plūsmas dēļ. Lai gan kopš Covid-19 pandēmijas sākuma CAA ieviesusi būtiskus taupības pasākumus, ieņēmumu kritums ir pārāk liels, lai tos kompensētu ar ieviestajiem taupības pasākumiem.

CAA īsteno valsts politiku un pārvaldi Latvijas gaisa telpas izmantošanā un civilās aviācijas darbības jomā, atbild par gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanu. Finansējums CAA darbībai tieši saistīts ar aviācijas nozares darbību un aktivitātēm, jo finansējums saistīts ar pakalpojumiem, kas nodrošina drošu un raitu aviācijas nozares darbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI