DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” uzaicinājusi elektroautobusu un ūdeņraža autobusu ražotājus sadarboties autobusu testēšanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bateriju autobusu izmantošana prasa jaunas zināšanas un pieredzi, ko var iegūt veicot praktiskus testus pilsētas satiksmē. Tāpēc “Rīgas satiksme” izteikusi vēlmi un aicinājusi elektroautobusu un ūdeņraža autobusu ražotājus sadarboties, lai testētu dabai draudzīgus transporta līdzekļus veicot pasažieru pārvadājumus dažādos maršrutos Rīgas pilsētā.

Kā skaidro “Rīgas satiksmes” valdes loceklis Ingus Rūtiņš: “Bateriju autobusu izmantošana prasa jaunas zināšanas un pieredzi, ko var iegūt gan nepārtraukti sekojot tirgus attīstībai, gan arī veicot praktiskus testus pilsētas satiksmē. Šādos izmēģinājuma braucienos ir jāpārliecinās par enerģijas uzkrāšanas risinājumu piemērotību maršrutu tīklam, uzlādes risinājumiem, kā arī braukšanas paradumu ietekmi uz enerģijas patēriņu. Testus ir paredzēts veikt, kā nepārtrauktu tirgus izpēti nākotnē plānotajiem publiskajiem iepirkumiem”.

Aicinājumam sadarboties un testa izmēģinājuma braucieniem savus autobusus piedāvājuši Scania Latvia (Scania Citywide) un M.E.Lat-Lux (Mercedes-Benz eCitaro). Plānots, ka šo ražotāju autobusi pilsētas ielās varētu būt redzami maijā un jūlijā. Tāpat “Rīgas satiksme” gaida piedāvājumus par iespējamiem transporta līdzekļu testēšanas laikiem no citiem elektroautobusu un ūdeņraža autobusu ražotājiem.

“Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa: “Nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā mums būs jānomaina vismaz 255 - 260 autobusi ar dīzeļdzinējiem. Tie jau ir novecojuši, un visdrīzāk vismaz daļa būs jāmaina uz elektrotransportu, jo zaļās komponentes no 2024. gada sabiedriskā transporta ekspluatācijā kļūst obligātas. Tāpēc “Rīgas satiksme” ir atvērta sadarbībai ar ikvienu ražotāju, kas var piedāvāt autobusus testēšanai. ”

“Rīgas satiksme” jau vēstīja, ka laika posmā no 6. līdz 11. februārim veikta "Solaris Bus & Coach" ar ūdeņradi darbināma autobusa testēšana. Lai iegūtu pēc iespējas pilnīgākus datus, ar ūdeņradi darbināmais autobuss pasažieru pārvadājumus veica vairākos autobusu maršrutos – 14., 20., 47., 55. un 56.

Saziņai ar “Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālā tīkla platformās vai mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošajā sadaļā “Sazinies ar mums”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI